P er arribar a l’elit futbolística no n’hi ha prou amb tenir grans qualitats com a jugador. Ser futbolista professional és molt més que això. Els jugadors han de cuidar-se i portar un estil de vida saludable que els permeta donar el màxim rendiment sobre el terreny de joc.

L’alimentació és un dels pilars fonamentals en la vida de l’esportista. Per això, en la Cantera Grogueta s’inculca als més joves en hàbits alimentaris saludables. Aquesta setmana, l’Herbolario Navarro, proveïdor d’alimentació i suplementació esportiva del Submarí, ha visitat l’Estadi de la Ceràmica per citar-se amb els integrants del Juvenil A del Submarí.

Les cuines de l’Estadi de la Ceràmica es van convertir en l’escenari d’un divertit Taller d’Alimentació i Cuina, l’objectiu era conscienciar a les joves promeses grogues de la importància de portar una alimentació equilibrada. «El propòsit de l’activitat és que els jugadors del planter aprenguen a complementar els aliments i que sàpiguen el que han de menjar en cada moment», ha explicat Lorena Castillo, nutricionista de Herbolario Navarro.

Per a l’ocasió, els representants de Herbolario Navarro es van posar mans a l’obra i van preparar exòtics i deliciosos plats, cuinats amb ingredients naturals, excel·lents per a l’alimentació dels esportistes. «És important que controlen la quantitat de menjar que ingereixen, però ho és molt més que els aliments siguen de qualitat», va destacar durant l’activitat.

Lluís Penyafort, assessor gastronòmic d’Herbolario Navarro, subratlla que és «fonamental» que aprenguen a nodrir-se: «Són joves esportistes i cal que sàpien el que mengen i els efectes que tenen aquest tipus d’alimentació».

Una vegada conclòs el taller, el capità del Juvenil A, Diego Lamadrid, va valorar positivament l’activitat: «És important portar una bona alimentació perquè açò també influeix en el nostre rendiment. Les verdures no és el que més ens agrada, però tal com hem vist, hi ha formes de complementar els aliments per poder preparar menjar saludable que estiga realment bo».

menjar ecològic // El Villarreal és un club de pedrera. I ho és en tots els sentits, també en el pla alimentari. Per això, els xics del futbol base segueixen la mateixa línia nutricional que el primer equip. «La seua alimentació es basa principalment en menjar ecològic. En aquest sentit, el Villarreal CF és un club pioner. A més, tractem que tot siga integral i evitem els productes refinats», exposa Hèctor Usó, nutricionista del Submarí.