El futbol ha d’anar sempre unit a valors com la tolerància, el respecte o el companyerisme. En aquest sentit, LaLiga, amb la voluntat de fer del futbol un instrument inclusiu, ha creat aquesta temporada 2017-18 LaLiga Genuine. En aquesta competició, han jugat els conjunts EDI (persones amb discapacitat intel·lectual) de molts dels clubs de l’elit del futbol nacional.

En la present campanya, han participat aquesta temporada 18 equips, entre ells el Villarreal CF, que ha aconseguit una destacable sisena plaça amb 277 punts, després de competir les quatre fases de què ha constat la competició (Vila-real, Salou, Mallorca i Vigo). Conclòs el certamen, la valoració en aquest primera campanya de Laliga Genuine és més que positiva: «És un projecte molt positiu, perquè és la primera vegada que aquests jugadors tenen l’oportunitat de gaudir una lliga a nivell nacional, representant al seu equip de tota la vida i competint contra un munt de combinats de l’elit», ressalta Sonia Alcón, entrenadora del conjunt EDI del Villarreal CF.

Es tracta de compartir abans de competir. És per això que al llarg de la competició de LaLiga Genuine, la puntuació ha depès, no només del resultat esportiu en els diferents partits, sinó que també s’han valorat les actituds positives, com l’esportivitat. El fair-play ha jugat un paper fonamental fins al punt de valorar-se en gran mesura a l’hora de configurar la puntuació.

UNA AVENTURA // A més d’un disputat torneig de futbol, ??LaLiga Genuine s’ha convertit en tota una aventura. Al llarg de les quatre fases, el Villarreal CF han hagut de viatjar a diferents punts d’Espanya. Aportant-li un valor afegit tant als jugadors com al cos tècnic. «Hem viatjat amb avió i visitat altres ciutats del nostre país. És veritablement enriquidor, encara que no sempre es resol la situació com s’ha previst. En el nostre últim viatge, per motius aliens al club, es va retardar el vol i vam haver de canviar d’aeroport», relata, a manera d’anècdota, la preparadora del Submarí Groc.

Tot i que la temporada 17-18 de Laliga Genuine ja haja conclòs, l’EDI groguet encara no ha posat el punt final a la temporada. «Encara queden tornejos per jugar. Encara que s’haja acabat aquesta competició, el Villarreal CF EDI continua competint», ha expresat Sonia Alcón.

En qualsevol cas, a les acaballas de la temporada, el cos tècnic ja mira de reüll la pròxima campanya: «Tenim moltes ganes de fer alguna cosa gran, i que Laliga seguisca apostant per això, conforme el que han fet».