UNA PEL·LÍCULA:

COACH CARTER.

UN LLIBRE:

LA PUERTA OSCURA, DE DAVID LOZANO.

UN MENJAR:

CANELONS.

UN VIATGE:

PAÍS BASC.

UN ARTISTA:

MACKLEMORE.

ANY I LLOC DE NAIXEMENT: 2004 (14 ANYS), VINARÒS.

ESTUDIS: CURSA SEGON DE LA ESO A L’IES ELS PORTS DE MORELLA.

TRAJECTÒRIA: DESPRÉS DE JUGAR UNS ANYS A FUTBOL, ENGUANY HA DEBUTAT COM A JUGADOR DE BÀSQUET AMB L’INFANTIL B DEL TAU CASTELLÓ, AMB EL QUAL HA SEGUT TERCER AL CAMPIONAT DE LLIGA DE LA SEUA CATEGORIA.

El jove Felip Traver Sorolla ha canviat aquesta temporada el futbol pel bàsquet, esport amb el qual s’ha estrenat a les files del TAU Castelló, on amb els seus 1,95 metres d’altura ha jugat com a pívot a l’infantil B.

—Com vas descobrir el bàsquet?

—Sempre m’ha agradat fer esport i fins l’any passat he jugat a futbol, pero ara ja no m’agradava tant. Així que com de vegades jugaba a bàsquet amb les meues germanes, que formen part de l’equip de Morella, i un amic també va entrar a la base del TAU Castelló, el darrer estiu em vaig presentar a les proves per a fer els nous equips i em van agafar.

—Com ha sigut aquesta primera temporada?

—Al principi va ser difícil perquè mai havia jugat d’una manera seriosa amb un equip i els meus companys tenien més nivell, però he practicat molt i m’he adaptat.

—Què és el que més t’agrada d’aquest esport?

—M’agrada molt el dinamisme que té el bàsquet, és un joc molt ràpid i físic.

—En quina posició jugues?

—Faig de pívot, com soc molt alt, els entrenadors em diuen que el meu lloc és sota la cistella, però a mí m’agrada més la posició d’ala-pívot, i com soc ràpid, tracte de pujar la pilota.

—Com definiries el teu joc?

—El millor que tinc és la rapidesa i una tècnica prou bona.

—Què és el que més et costa?

—Encara tinc que millorar els moviments amb el baló, el canvi de mans, el qual per als pívots és més difícil, així que he d’insistir-hi.

—Quant entreneu?

—Dilluns i divendres entrenem a Castelló amb el TAU i dimecres a Morella amb el cadet femení.

—Com valores la temporada?

—Hem jugat prou bé i hem aconseguit classificar-nos tercers.

—Quins objectius tens ara?

—Des de la setmana passada estem entrenant amb el cadet d’enguany per a acostumar-nos al canvi de categoria per a la propera temporada.

—Heu notat molt el canvi?

—Els primers dies sí perquè ells tenen un any més i més físic. A més, insistisc als tècnics que m’agrada més jugar d’ala-pívot i ara ho estan mirant per a l’any que ve.

SEmDQuè t’ha semblat la temporada del primer equip del TAU Castelló?

—Ha estat molt bé, han aconseguit classificar-se per als play-off d’ascens, encara que el Melilla va estar molt fort i els va eliminar.

—En la final de la NBA, vas amb Tim Curry o amb LeBron James?

—Amb LeBron, sempre m’ha semblat un gran jugador amb un joc realment espectacular.