Les vacances de Setmana Santa i Pasqua són un periode durant el qual els més joves tenen vacances, i per tant molt de temps lliure. Fer esport és una de les millors maneres d’aprofitar aquestes hores d’oci, per això molts ajuntaments de la província de Castelló han organitzat tota una sèrie d’activitats per a que els menuts aprofiten aquesta oportunitat per a practicar esport.

És el cas de Vila-real, que ha programat quatre campus de bàsquet, handbol, futbol i hoquei per a les vacances de Pasqua.

La primera convocatòria va ser el IV Torneig Andiamo Ciutat de Vila-real, amb 48 equips de 18 clubs de futbol en les categories de querubí, prebenjamí, benjamí i aleví. L’Andiamo també va organitzar un campus, i a més n’hi va haver un de bàsquet per a xiquets de 3 a 12 anys, a càrrec del Vila-real Bàsquet Club; un altre de handbol, per a xiquets de 5 a 12 anys, a càrrec del Club Handbol Vila-real, i un d’hoquei línia amb el Club Patí Ciutat de Vila-real, tots ells amb la col·laboració del Servei Municipal d’Esports.

A Almassora l’Ajuntament ha celebrat la segona edició de la ‘Family Week, programada per a enriquir l’oferta d’activitats durant les vacances escolars de Setmana Santa. D’aquesta manera, els abonats han pogut practicar zumba, relaxació, natació o gimnàstica aquàtica acompanyats dels seus fills o néts, del 3 al 6 d’abril.

Per la seua banda, la Regidoria d’Esports de Nules ha organitzat del 3 al 6 d’abril la primera Escola Esportiva de Pasqua, per a escolars de 7 a 12 anys, amb tota una sèrie d’activitats a la Piscina Municipal i l’Estadi Noulas Antonio Pérez Balada, a més d’eixides a les platges o en bici a Mascarell, i fins i tot una original acampada nocturna amb balls i jocs.

La Pasqua també ha sigut molt esportiva a Borriana, on un centenar de xiquets i xiquetes han participat en les Jornades Multiesportives que es van clausurar al Poliesportiu de La Bosca.

Dividits en set grups per edats, els participants han pogut practicar esports clàssics com el futbol, el futbol sala, el bàsquet o l’atletisme, fins a un altre tipus de pràctiques menys conegudes com el bàdminton, el judo, el softbol o els jocs populars i rítmics. Els alumnes de cinquè de Primària van participar en una Jornada Nocturna a La Bosca i una altra novetat va ser la visita de la Federació Valenciana de Bàdminton, atreta pel treball del Servei Municipal d’Esports.