ANY I LLOC DE NAIXIMENT: 2005 (12 ANYS), CASTELLÓ.

ESTUDIS: CURSA PRIMER D’ESO A L’IES VICENTE CASTELL DOMÉNECH DE CASTELLÓ.

TRAJECTORIA: ES VA INICIAR EN EL CICLISME AL CLUB ANIMALS DE MONTE D’ALMASSORA. HI VA ESTAR TRES TEMPORADES I DESPRÉS TRES MÉS AL CLUB CICLISTA COSTA AZAHAR CASTELLÓ.

El jove castellonenc Álex Sanz Gómez pertany a una nissaga de ciclistes i vol continuar fent honor a aquest esport. Aquesta darrera temporada, en les files del In Bike-Club Ciclista Costa Azahar Castellón, ha brillat tant en proves en línia com en gimcana, i ara es prepara per a un projecte il·lusionant.

—Com vas descobrir el ciclisme?

—Vaig començar amb sis anys. Havia fet natació, pero en la meua família tots han sigut ciclistes. El meu avi, Pedro Sanz, va ser campió d’Espanya de BTT, i el meu pare també ha fet ciclisme.

—Amb quin club corres?

—Els tres primers anys vaig competir amb l’Animals de Monte d’Almassora, i els tres següents amb el CC Costa Azahar. Però des del proper gener formaré part del Grup 2 Rodes Castelló. El meu avi va ser un dels fundadors d’aquest club el 1984 i el meu pare s’hi va formar. Ara el meu avi vol rellançar-lo com a director.

—Què és el que fas millor?

—L’esprint, on pose tota la força i velocitat que tinc.

—Quin ha sigut el millor moment de la teua trajectòria fins ara?

—Quan vaig ser tercer al Campionat autonòmic a Bètera el 23 de juny i també quan vaig ser campió de la Lliga d’Escoles de Ciclisme 2017 en la categoria gimcana.

—Com vas viure l’autonòmic?

—Vaig començar molt fort, però quan faltaven tres voltes es va escapar un ciclista i no vam poder agafar-lo. Després, ja quasi al final, em vaig escapar amb un altre noi i a l’esprint va guanyar ell.

—Quins objectius tens ara?

—La propera temporada competiré en l’Open de curses de BTT.

—A quins ciclistes admires?

—A Peter Sagan, perquè és molt bon esprinter i ha sigut tres voltes campió del món, i a Contador, sobretot perquè puja molt bé.