UNA PEL·LÍCULA:

LA VIDA ES BELLA.

UN LLIBRE:

EL DIARIO DE ANA FRANK.

UN MENJAR:

TRUITA A LA FRANCESA.

UN VIATGE:

EL CARIB.

UN ARTISTA:

ARIANA GRANDE.

ANY I LLOC DE NAIXEMENT: 2002 (15 ANYS), BENICARLÓ.

ESTUDIS: CURSA QUART DE L’ESO A L’IES JOAN COROMINES DE BENICARLÓ.

TRAJECTÒRIA: CAMPIONA D’ESPANYA JÚNIOR HONOR 2016. PLATA EN EL TORNEIG INTERNACIONAL DE MAIA (PORTUGAL) 2017. BRONZE EN CORDA EN LA COPA DEL MÓN DE GUADALAJARA JÚNIOR 2016. BRONZE EN PILOTA EN LA GIMNASIADA 2018 DE MARROC.

La gimnasta María Añó Baca és una de les joies que han eixit els darrers anys de la base del Club Mabel Benicarló. Campiona d’Espanya en diverses ocassions, tant individual com per conjunts amb el Mabel, aquesta és la seua segona temporada becada pel projecte FER de la Fundación Trinidad Alfonso, en la qual s’ha consagrat en les competicions internacionals.

—Com vas descobrir la gimnàstica rítmica?

—De ben petita vaig fer natació i flamenc, però als quatre anys anava a ballet i m’abellia alguna cosa amb més intensitat, així que vaig provar amb el Mabel i la gimnàstica rítmica em va encantar.

—Què és el que més t’agrada d’aquest esport?

—És una disciplina amb la qual puc expressar tots els meus sentiments, i és un esport molt variat ja que hi ha diversos aparells i es pot practicar de manera individual però també per conjunts.

—Prefereixes la modalitat invidivual o en equip?

—M’agrada més la individual perquè si fas una errada és la teua responsabilitat, i a més gaudeixes molt, però també està molt bé competir per conjunts perquè estàs amb les teus companyes i comparteixes moltes coses.

—Quin aparell t’agrada més?

—Les maces i l’ar, perquè sempre he obtingut bons resultats amb ells, encara que tots són igual de difícils perquè la dificultat no la marca l’aparell sinó el muntatge.

—Ha canviat molt la teua manera de viure la rítmica des que vas començar amb només quatre anys?

—Sí, llavors tot era com un joc, però ara és un treball. Entrene cinc hores al dia, sis dies a la setmana, així que es fa dur, però té la seua recompensa, ja que he competit a Europa i amb la selecció espanyola.

—Amb què et quedes del que has aconseguit aquests anys?

—Amb la participació a l’Europeu d’Israel 2016, el bronze en la Copa del Món de Guadalajara 2016 i el bronze en els Jocs Olímpics per a Escolars al Marroc el darrer maig.

—Com valores aquesta temporada?

—Està anant molt bé, amb moltes competicions internacionals per a adaptar-me a la categoria absoluta. La setmana que ve competiré a Bulgària i la següent al Nacional.

—Què suposa tindre la beca FER per segon any consecutiu?

—És un impuls per a seguir fent esport i entrenar, ja que és una ajuda econòmica important i a més s’interessen molt per mi i per com em va a les competicions.

—Què és el més important per a triomfar a la gimnàstica rítmica?

—La disciplina, el treball i la constància. Aquest esport no és només fer l’exercici el dia de la competició, sinó entrenar i superar-te.