UNA PEL·LÍCULA:

PIRATAS DEL CARIBE.

UN ESTIL MUSICAL:

RAP I HIP HOP.

UN MENJAR:

PASTA.

UN VIATGE:

EGIPTE.

UN SOMNI:

ACONSEGUIR SER FELIÇ A LA VIDA.

ANY I LLOC DE NAIXEMENT: 1999 (18 ANYS), CASTELLÓ.

ESTUDIS: A L’ACTUALITAT CURSA PRIMER BLOC DEL BATXILLERAT NOCTURN.

TRAJECTÒRIA: HA JUGAT LES TRES DARRERES TEMPORADES AMB LA SEL·LECCIÓ NACIONAL JUVENIL PERMANENT. TERCER EN EL TORNEIG INTERNACIONAL SET NACIONS 2016 AMB EL CYL PALÈNCIA 2018. SUBCAMPIÓ NACIONAL JUVENIL 2017 AMB EL VIGO.

El castellonenc Óscar Ramírez Verchili ha demostrat des de jove unes grans aptituds pel volei que l’han portat a jugar per tota Espanya i fins i tot Europa. Així és com el passat maig es va proclamar subcampió d’Espanya juvenil amb el Vigo.

—Com vas descobrir el volei?

—Ja havia practicat altres esports com el judo, la natació o el bàsquet, però cap d’ells m’omplia. La meua mare havia fet volei, així que ho vaig provar i em va agradar.

—Què t’agrada d’aquest esport?

—Hi ha molta relació amb els teus companys d’equip, estem units a la pista i eixa sensació m’agrada. També et serveix per a desconectar i al volei vaig trobar la diversió que no trovaba en altres esports.

—En quina posició jugues?

—Vaig començar de central, després també he fet d’oposat, però ara ja fa uns anys que només jugue com a central. El bloqueig és el que millor se’m dona.

—Les tres darreres temporades has jugat amb el Cyl Palència 2018, la sel·lecció espanyola permanent juvenil que té seu a Palència. Com vas començar aquesta etapa?

—Fa tres anys tenia previst començar a entrenar al Centre de Tecnificació de Xest amb la sel·lecció valenciana, però em van fer aquesta proposta i al tractar-se de la sel·lecció nacional no vaig dubtar.

—Com es treballa en la sel·lecció?

—Entrenem moltíssim, de dilluns a dissabte i tres díes doblem matí i tarda. És molt cansat i molt dur, però també té la seua recompensa. Paga molt la pena participar en competicions internacionals com el Trofeu Set Nacions o el Mundial escolar, en el que vam ser segons.

—A més competiu a la Superlliga 2, la segona divisió nacional. Com és aquesta experiència?

—Tot i ser molt joves i jugar amb equips més fets, les dues meues primeres temporades vam ser segons, encara que enguany s’ha renovat molt el nostre equip i hem tingut resultats més discrets. Però el millor és que som una família.

—Enguany has sigut subcampió nacional juvenil amb el Vigo. Com va nàixer aquesta possibilitat?

—El meu equip és el CV Mediterráneo de Castelló, però enguany no han pogut formar un juvenil, així que el Vigo em va proposar jugar amb ells l’autonòmic gallec, i encara que no m’havia marcat cap objectiu, vam guanyar i al Nacional de Lorca vam ser segons.

—Quin objectiu tens ara?

—Estic preparant el Set Nacions que jugaré en un mes a Alemanya amb la sel·lecció contra equips europeus. L’any passat vam ser tercers, així que volem guanyar.

—I de cara al futur?

—La propera temporada vull centrarme més en els estudis, que són el més important.