El director general d’Esport de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya, va assistir el darrer dimecres 6 de juny, al Pavelló Municipal d’Esports de Benicarló, a l’última de les trobades del programa Pilota a l’Escola del curs 2017-2018, que organitza la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport junt amb la Federació de Pilota Valenciana. Cal recordar que és la primera vegada que la localitat de Benicarló acull una trobada de Pilota a l’Escola, després de la que ja va acollir la ciutat de Castelló al maig, i la qual va ser també la primera per a la capital de la Plana.

En aquesta jornada de clausura del programa Pilota a l’Escola van participar un total de 369 alumnes pertanyents a 54 equips de 5 escoles. En concret, es va tractar de tres centres de Benicarló, el CEIP Àngel Esteban, el CEIP Marqués de Benicarló i el CEIP Mestre Francesc Català, a més del CEIP Felicinda Collell de Càlig i, finalment, el CEIP l’Assumpció de Benicarló.

En aquesta edició del programa Pilota a l’Escola 2017-2018 van participar prop de 550 centres educatius de Primària i Secundària, i s’ha ampliat el pressupost fins als 150.000 euros, la qual cosa suposa un increment del 30 % respecte a l’edició que es va realitzar l’any passat.

educació secundària / Una de les principals novetats d’aquesta edició de Pilota a l’Escola 2017-2018 ha sigut l’extensió del programa a l’etapa de Secundària, mitjançant l’organització d’una competició de raspall per als alumnes de 1r de l’ESO.

El programa Pilota a l’Escola té com a finalitat introduir el joc de pilota als centres educatius i ensenyar a l’alumnat l’esport dels valencians, així com transmetre al professorat les possibilitats educatives, socials i culturals de la pilota valenciana.

Si l’any passat va ser la localitat de Borriana la que va tancar el programa a la província de Castelló amb la jornada de clausura, enguany s’han celebrat dues jornades de fi de curs, la d’aquest dimecres a Benicarló, i la que va tidnre lloc a Castelló a principis del mes de maig.

En aquella ocassió hi van participar al voltant de 300 xiquets i xiquetes de centres escolars de la ciutat de Castelló, i d’altres poblacions veïnes com Onda, Nules o la mateixa Borriana. Els menuts van poder practicar el joc del raspall i a més van acudir jugadors com Pablo de Borriol, Álvaro de Faura, Pedro, Víctor i Fageca.

mascota / La mascota de la pilota, Mapi, també ha estat present en les dues jornades de clausura i ha divertit els xiquets. A més, a Castelló el CEIP Pare Vilallonga de Borriana va rebre el premi de material de pilota com a guanyadors del Premi Creativitat.