L’esport no s’atura amb l’arribada de les festes de Nadal. Tot el contrari, durant aquestes dates en les quals els més joves tenen vacacions escolars, i per tant molt de temps lliure, es multiplica l’oferta de campus, tornejos i activitats esportives per tota la província, amb tota una sèrie de convocatòries que ja s’han convertit en un clàssic de cada Nadal, mentre que d’altres s’estrenen en el calendari nadalenc.

TAU Castelló / El futbol és el rei dels campus nadalencs, però també s’en poden trobar d’altres esports com el bàsquet. El TAU Castelló repeteix la seua Escola de Nadal, després de l’èxit que va tindre l’any passat. Del 27 al 29 de desembre i del 2 al 4 de gener, de 9.30 a 13.30 hores al pavelló Ciutat Esportiva, rebran entrenaments per edats i nivells joves nascuts entre el 2006 i el 2012. Les inscripcions es poden realitzar a la seu del club, carrer Músico Pascual Asensio s/n per entre 40 i 50 euros, amb samarreta i esmorzar inclosos.

castellón fs / També repeteix campus de Nadal el Castellón Fútbol Sala, del 26 al 29 de desembre i del 2 al 5 de gener, dirigit a xiquets d’Infantil 5 anys i Primària. Es farà al col·legi Ramiro Izquierdo de 9.00 a 14.00 hores, per 65 euros, amb opció de díes solts. Un campus que destaca per la gran varietat de continguts relatius a tècnica i tàctica que podran aprendre els menuts, com conducció del baló, interceptació de la passada o joc de quatre.

cf fomento / Pel que fa al futbol, el CF Fomento Castellón serà un dels que tindrà més activitat aquestes festes. D’una banda, en la seua segona temporada com a club de futbol base organitza el II Campus de Nadal, del 26 al 29 de desembre a la Ciutat Esportiva Facsa, dirigit a xiquets i xiquetes de 5 a 18 anys, de categoríes des de prebenjamí a juvenil, així com els de menor edat de l’escoleta. Els entrenaments per a perfeccionar la tècnica individual i colectiva seran de 8.45 a 13.00 hores per 50 euros, amb un descompte del 50% per als jugadors del club.

Però a més, la Ciutat Esportiva Facsa acull hui el II Torneig de Nadal ‘Trofeu Facsa’, de 9.00 a 14.00 hores i amb la participació d’una trentena d’equips de tota la província de categoríes prebenjamí a cadet, a més d’un partit d’exhibició de l’escoleta del CF Fomento.

cf alqueries / Un altre esdeveniment que es va estrenar els passats Nadals i repeteix enguany és el Torneig Clementina de futbol 8, organitzat pel CF Alqueries en el Municipal. La competició es celebrarà hui i en aquesta segona edició participaran deu equips, inclós el club anfitrió i d’altres com el CF Salesianos Burriana, CF Vilafamés, CF Nules o CF Alcalà. El torneig també tindrà la seua vessant solidària, ja que es recolliran joguets per als nens més desfavorits.

esportiu vila-real / També té una clara vocació d’ajuda als qui més ho necessiten el Campus Solidari Nadal de l’Esportiu Vila-real, que tindrà lloc a la Ciutat Esportiva del 27 al 29 de desembre, de 10.00 a 13.00 hores, dirigit a nens i nenes entre els 4 i els 12 anys. El campus és gratuït, amb la condició que cada participant ha de portar, com a mínim, 3 kg de menjar pels més desfavorits el primer dia del campus. Tot el menjar recollit es destinarà a entitats benèfiques locals.

peñíscola / Entre els campus amb més tradició de la província està el de Peñíscola, que enguany compleix nou edicions i està organitzat per la Penya Barcelonista Ciutat de Peníscola. Enguany els 5 euros d’inscripció es destinen a través de Pulseras Candela a la investigació contra el càncer infantil. El campus tindrà lloc del 26 al 29 de desembre.

primer toque cf / També acumula edicions, huit amb la d’enguany, el Campus de Nadal del Primer Toque CF, unes jornades de tecnificació que es desenvoluparan al Chencho del 26 al 29 de desembre i del 2 al 5 de gener, amb la possibilitat de fer les dues setmanes o només una, i dirigit a nascuts del 2004 al 2013.

cf jubelama / Aquestos Nadals també tornen les Jornades de Tecnificació del CF Jubelama, del 26 al 29 de desembre i del 2 al 4 de gener, per a nascuts del 2004 al 2012 i en grups reduits, al camp E del Chencho. Els entrenaments són de 9.00 a 13.00 hores, però es pot deixar i recollir als xiquets a les 8.30 i 13.30 hores.

ud vall de uxó / Després de l’èxit del seu campus d’estiu, l’UD Vall de Uxó estrena campus de Nadal, del 26 al 30 de desembre a l’estadi José Mangriñan, en horari de 10.00 a 13.30 hores, per a 40 xiquets de 5 a 12 anys.