L’Ajuntament de la Vall d’Uixó va organitzar el darrer dimecres 16 de maig la primera Jornada d’Esport Inclusiu Intergeneracional del municipi, la qual va tindre lloc al Poliesportiu Municipal des de les 10.00 hores.

Amb aquesta iniciativa de caràcter social es pretenia «promoure la salut i la qualitat de vida», així com afavorir que «els escolars, les persones amb diversitat funcional i la gent major puguen compartir aquestes activitats i es facilite d’aquesta manera la comprensió mitjançant l’intercanvi d’experiències», tal com va explicar el regidor d’Esports, Higi Daniel.

La jornada va estar organitzada per la Regidoria d’Esports amb la col·laboració de les àrees municipals de Serveis Socials i Educació, també amb l’objectiu de tractar de potenciar la interacció entre escolars, joves amb discapacitat i persones majors de la ciutat. Així, es vol «propiciar l’enriquement cultural i humà d’aquestos col·lectius mitjançant la pràctica d’activitat física saludable».

I és que a més del component esportiu, també és positiu «conéixer-se i saber dels problemes dels altres», va afirmar Daniel.

En aquesta primera edició van participar Gimnàstica de Manteniment, els majors del Llar Sagrada Família; els usuaris del Centre Ocupacional Belcaire, Afaniad i Centre de Rehabilitació i Inserció Social (CRIS), i els alumnes del CEIP Eleuterio Pérez i l’IES Benigasló.

Els assistents van poder gaudir al llarg del matí de tres activitats aptes per a totes les edats i coondicions físiques, amb les quals es va decidir posar en marxa aquesta iniciativa: ball intergeneracional inclusiu, partit de futbol sala inclusiu i partit de bàsquet inclusiu. Tot per a demostrar que és possible gaudir de l’esport sense cap tipus de barreres físiques ni psíquiques.

experiències prèvies / Daniel també ha explicat que abans ja es celebraven diverses accions d’aquest tipus a la Vall d’Uixó, però no incloses dins d’una jornada completa com aquesta. Així, aquestes experiències «són molt enriquidores, perquè col·labora molta gent i els participants estan il·lusionats i feliços», apunta el regidor d’Esports.

També ha insistit en «la importància de practicar esport» i en el desig de que aquesta iniciativa «es consolide dins del calendari esportiu de la Vall d’Uixó, per a poder aconseguir una ciutat més col·laborativa i més inclusiva», conclou.