Amb poc més de 50.000 habitants, la ciutat de Vila-real s’ha convertit en una de les grans referències futbolístiques del panorama nacional. Aquesta situació s’accentua, més si cap, quan es tracta de futbol base. En els últims temps, el Villarreal CF ha reforçat una premissa essencial en la filosofia del club: el compromís amb l’esport formatiu.

Després d’inaugurar a finals de 2015 la segona Ciutat Esportiva groga, el Submarí està traient un màxim rendiment a les instal·lacions esportives de les que disposa. No en va, aquesta temporada ha acollit una gran varietat de campionats. Entre ells, ressalta LaLiga Promises, el certamen aleví més important del panorama futbolístic espanyol. Les instal·lacions groguetes han albergat aquest esdeveniment per quart any consecutiu.

El esperada estrena de LaLiga Genuine també es va gaudir a Vila-real. Aquest campionat, disputat en quatre fases en què competeixen equips formats per jugadors amb discapacitat, va viure la seua jornada inaugural i la primera fase a la Ciutat Esportiva Miralcamp. Tot un espectacle que va fer vibrar als centenars d’aficionats desplaçats per presenciar la cita.

A més d’en LaLiga Genuine, l’EDI del Villarreal també va exercir d’amfitrió al Campionat Nacional de Futbol 7 Unificat de Special Olympics, en què es va proclamar campió del nivell intermedi. Una experiència inoblidable per al conjunt groc.

TORNEJOS PROPIS // El Submarí no només acull tornejos promoguts per organismes de prestigi com LaLiga, sinó que també organitza grans esdeveniments esportius. Aquest mes s’ha celebrat la Villarreal Final Cup, que va congregar més de 60 equips d’entre 5 i 14 anys davant la presència de més de 3.000 espectadors. Com a colofó, aquest cap de setmana s’està disputant la Villarreal Yellow Cup Summer, que comptarà amb més de 100 equips de tots els punts del món.