La cooperació és la clau de l’èxit. Així ho conceben tant el Villarreal CF com a l’IES Miralcamp, que aquesta setmana van perllongar el seu conveni de col·laboració perquè el centenar de jugadors del planter allotjats a la Residència de la Ciutat Esportiva compten amb totals garanties formatives. No en va, el Submarí i aquest centre educatiu guarden una relació especial des de fa més de 17 anys. «És el segon any que signem aquest conveni. Al final, és una forma de rubricar el treball conjunt que desenvolupem, però la nostra relació es perllonga al menys des de l’any 2000», explica Mª Ángeles Alba, directora de l’IES Miralcamp.

Les xifres d’aquesta pionera relació parlen per si soles. Més de 1.000 joves promeses han estudiat en aquest institut vila-realenc.

La cap d’estudis, Maite Langa, destaca que aquest acord ofereix l’opció de que els entrenadors assistisquen a les reunions setmanals dels tutors, amb el propòsit que estiguen al corrent de com progressen acadèmicament. «Hem fet un pas més en la nostra relació fent partícips del sistema de mediació promulgat al centre als xics de la Ciutat Esportiva. Alguns d’ells són mediadors i s’encarreguen d’ajudar a solucionar els problemes de tot tipus entre els jugadors», explica Maite Langa.

MILLORA ACADÈMICA // Raúl Herrera, coordinador del futbol base groc, exalça el treball que estan duent a terme les dues entitats: «El futbolista de hui en dia no és només talent, sinó també constància i esforç. És vital formar els joves com a persones íntegres i amb valors. A més, aquest acord ens ha ajudat a millorar els resultats acadèmics».