Un encontre per a la germanor. L’enfrontament de tornada dels vuitens de final de Copa del Rei davant el CD Leganés va convertir a l’Estadi de la Ceràmica en el gran punt d’encontre dels diferents centres apadrinats pel futbol base groc a través de ‘Endavant Igualtat’, la iniciativa el Villarreal CF amb la qual el Submarí Groc, des de la temporada 2015-16, reforça el seu compromís solidari, apadrinant a diversitat de centres especials de la província de Castelló.

Professionals i usuaris dels centres CEEM La Bartola, Centre reeducatiu de Menors Pi Gros, Fundació Síndrome de Down de Castelló i Centre d’Autisme CAU van acudir fins al remodelat feu groguet per presenciar el xoc davant el conjunt madrileny al costat dels equips de futbol 11 de la Cantera Grogueta, on els més de 300 assistents van gaudir del partit del Submarí Groc.

LA PRÈVIA, A LA FAN ZONE // El xoc entre els equips i els diferents centres es va donar una hora abans de l’enfrontament coper. Es van citar a la Tenda Oficial de l’Estadi per gaudir de la prèvia a la Fan Zone habilitada durant els dies de partit. Un dels centres protagonistes de la jornada va ser el Centre d’Autisme CAU, que tal com explica Alba Rodríguez, membre de la junta directiva de l’associació castellonenca, va estar representat per 25 assistents: «Portem dos anys formant part de la família d’Endavant Igualtat i estem molt contents. Els resultats estan sent més que satisfactoris. Hem aconseguit generar un fort vincle entre els jugadors i els usuaris del nostre centre. Així mateix, cada activitat reforça un poc més la relació existent».

FORMACIÓ EN VALORS // D’altra banda, Alba Rodríguez destaca la idoneïtat d’un projecte forjat a partir de la formació en valors. «La relació amb els juvenils grocs ens està enriquint molt. Incidim en valors com la igualtat a través de tot tipus d’activitats», recalca la directiva del centre, alhora que reconeix que veure un partit a l’Estadi de la Ceràmica es tracta de l’activitat «més il·lusionant»: «Hem estat preparant pancartes i assajant càntics per animar al Villarreal. Els nostres xics estan molt il·lusionats».

A més, des de la Cantera Grogueta, mostren la seua satisfacció per aquesta iniciativa, inèdita en el futbol espanyol. «Els nostres jugadors creixen molt a partir d’aquest tipus d’activitats. Els atorga als xics uns valors complementaris a futbol i que no són fàcils d’adquirir en el dia a dia. Aprenen que existeixen realitats diferents a les que coneixen, mentre que ells tracten d’inculcar valors esportius com la integració o la superació a les persones dels centres. És un intercanvi mutu», apunta David Pérez, tècnic de juvenils del futbol base groc.

Tot i el resultat, la gent dels centres s’ho van passar genial.