La temporada de gimnàstica rítmica està ja en el seu moment més decissiu, i aquest arriba amb molt bones notícies per als equips de la província de Castelló.

El darrer cap de setmana es va celebrar a Almusafes el Campionat de la Comunitat Valenciana, on sis conjunts provincials van aconseguir classificar-se per al Campionat d’Espanya que es disputarà a Alacant a finals de novembre. Pel que fa a la competició individual, l’única gimnasta que va aconseguir plaça per al Nacional va ser Elena Andrada, del club Pintor Sorolla de les Alqueries, que va ser subcampiona juvenil amb un exercici de pilota.

L’únic conjunt de la província que va pujar al podi va ser el juvenil del Tramuntana, que es va classificar segon amb un exercici amb ars i maces que li va valdre 11.700 punts a l’equip format per Alba Marqués, Clara Escaño, Mar Tolosa, María Agut, Mercedes Locher i Sandra Clarós.

El Tramuntana també va aconseguir classificar per al Campionat d’Espanya els seus conjunts benjamí i prebenjamí, aquest darrer amb un quart lloc, mentre que en categoría juvenil també es van classificar els conjunts dels clubs de l’Alcora i Borriana. A més, en categoría infantil es va classificar el Pintor Sorolla, que va aconseguir un setè lloc.

El Campionat Autonòmic es va disputar una setmana després de la fase provincial del Campionat d’Espanya base de conjunts, que es va celebrar a Riba-Roja de Túria. Allí el Tramuntana es va proclamar campió en categoríes juvenil, benjamí i prebenjamí, mentre que el Pintor Sorolla va guanyar en aleví i el Borriana en infantil. A més, el CE Lledó va ser subcampió aleví, el Pintor Sorolla subcampió infantil i el Borriana subcampió juvenil, amb l’Alcora com a tercer classificat.