La ciutat de Gijón va acollir la setmana passada el Campionat d’Espanya base individual, on la gimnasta alcorina Marina Pascual va defendre l’exercici de cinta que ja li havia valgut el títol autonòmic. Va sortir a la pista molt concentrada i el va realitzar sense errors, net i ben executat. Això li va posar un somriure al rostre, però no s’imaginava que 20 segons després es col·locaria, amb 9,717 punts, en primer lloc, superant a les 186 gimnastes de tota Espanya que ja havien competit. Ja ningú la va poder superar, i així aconseguí el títol de campiona d’Espanya, la qual cosa converteix a la integrant del Club Esportiu Rítmica l’Alcora en la millor gimnasta alcorina de tots els temps.

Un bon motiu per a que l’Ajuntament li organitzara un homenatge el dimarts, en el que les seues companyes de club i entrenadores com Eva Calvo la mantejaren.

Però Marina no va ser l’única gimnasta provincial que va pujar al podi a Gijón. La ciutat asturiana també organitzà el Nacional Copa de conjunts, amb més de 1.500 gimnastes de tota Espanya, on va destacar el club Gimnàstica Tramuntana del Grau de Castelló, amb 27 representants i cinc conjunts.

exercisi de corda

El major èxit del Tramuntana va ser el subcampionat d’Espanya en categoria aleví, modalidat de corda, amb l’equip format per África Moreno, Alexía Huerga, Elena Segarra, Laura Roig i Nerea Buj.

També va pujar al podi l’equip cadet, que va aconseguir el bronze en la modalidat de 3 pilotes i 2 cintes, amb les gimnastes Andrea Pérez, Conchín Goterris, Natalia Martina Crisan, Marta Adsuara i Rocio Civera.

Els equips benjamí i infantil es van classificar en el cinqué lloc, i el juvenil en el sisé, el que va contribuir a que la Comunitat Valenciana fora subcampiona en la competició per comunitats. H