El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat del director general d’Esport, Josep Miquel Moya, ha lliurat els diplomes de reconeixement als 146 centres educatius promotors de l’activitat física i l’esport del curs 2015-2016, 24 d’ells a Castelló.

Es tracta d’un reconeixement del treball realitzat pels centres escolars sostinguts amb fons públics, en la potenciació de l’esport base, l’educació en valors i hàbits de vida saludables, mitjançant els seus projectes esportius com a part del projecte educatiu de centre. A tots els centres se’ls ha lliurat un diploma acreditatiu de la seua tasca en els aspectes mencionats anteriorment.

Marzà ha explicat que «per a la Generalitat, la promoció de l’esport i l’activitat física és un objectiu irrenunciable. Com a foment d’un estil de vida saludable, per a combatre els alts nivells d’obesitat i sedentarisme, però, sobretot, pel que suposa de transmissió d’uns valors aparellats: esforç, dedicació i solidaritat. Treballem dia a dia per fer efectius eixos valors i l’esport escolar esdevé un àmbit de socialització de primer ordre».

cursos a borriana / El conseller ha afegit que «en 2015, a València i en aquest curs a Borriana i a Elx, hem organitzat amb els CEFIRE cursos amb docents per a explicar el programa CEPAFE. I de les vostres propostes hem afegit les paraules activitat física i salut al projecte esportiu, perquè s’esmenten com a projectes d’esport, activitat física i salut».

Perquè un centre educatiu siga reconegut com a Centre Educatiu Promotor de l’Activitat Física i l’Esport (CEPAFE) ha de presentar un projecte esportiu, que estiga dins dels projectes educatius del centre, i on, a més, estiguen implicades les AMPA (84% dels casos), ajuntaments (74%), clubs locals (88%) o empreses privades (40%). Des dels CEPAFE es treballa des de la transversalitat de la societat i la comunitat educativa.

Cal recordar que hi ha 146 CEPAFE al territori valencià, dels quals 24 pertanyen a les comarques de Castelló. La Conselleria ha destinat 250.000 euros per als CEPAFE sostinguts amb fons públics, un 25% més respecte a 2016 i un 138% més respecte a 2015.

esport a l’escola / També cal destacar que 84 centres CEPAFE han participat a la primera edició del programa Esport a l’Escola de la tardor de 2016, onze a les comarques de Castelló. Esport a l’Escola incentiva la pràctica de l’esport en els centres escolars i facilita l’entrada a clubs i federacions esportives. La primera edició de l’Esport a l’Escola ha arribat a un total d’11.640 alumnes.