Nules va iniciar les seues festes patronals dedicades a la Mare de Déu de la Soledat el 6 d’octubre, amb la gala dels Jocs Florals, un dels esdeveniments culturals més importants de la població, i un dels certàmens literaris en valencià més importants de la Comunitat Valenciana.

La vetlada va estar presidida per la Regina de la Vila, Laura Martí, i la seua cort d’honor. Es va presentar al Saló de Plens el llibre guanyador de la Flor Natural del 2016, El cor del violí, de José Luis García, i després va tindre lloc el lliurament de premis, en el qual va actuar com a mantenidora Rosa Roig Celda, llicenciada en Filologia Valenciana, bloguera, poeta i narradora.

La Flor Natural dels LXIV Jocs Florals Vila de Nules ha sigut per a l’autor de l’obra que porta per lema Cerimonial de clemències, Joan Carles González Pujalte, veí de Mataró. Aquest premi és el més prestigiós d’aquest certamen literari i està a més patrocinat per l’Ajuntament de Nules.

El premi destinat als fills de Nules ha sigut atorgat de nou a l’escriptora Lola González Montolío per l’obra Terra meua. La millor composició en vers de tema religiós o ètic ha sigut per al treball La veu de Déu de José Luis García Herrera; així el jurat ha decidit que el premi Poemari Infantil siga per l’obra Entre rugits i brogits i esbiecs i lladrucs d’Oriol Solà i Prat; també ha estat unànime el premi Poesia Virtual per al treball poètic en format poc tradicional, bé gràfic, bé en vídeo que ha sigut per a Geolocalització d’Albert García Elena.