En el passat plenari, el PP del nostre poble va presentar una moció sobre la defensa de la unitat d’Espanya i de l’estat de dret insistint en el darrer punt, com si dubtessin del no compliment de la llei per part d’alguns regidors. Deuen creure que la seua és l’única veri-tat i que el contingut de la moció era d’especial interès per al dia dia dels veïns i veïnes de Nules.

Els nostres regidors tenen clar que no estan a l’Ajuntament per a parlar-ne de temes d’estat, són altres els qui ho han de fer. La decisió sobre quin model d’Estat i quin estat de dret ha de tindre un poble correspon al poble a través del seu dret a expressar-se i a votar. Com a càrrec municipal que ocupen, volen aconseguir un poble millor per a tots. És per això que, des de la regidoria de Serveis Socials treballen per a millorar la vida de molts veïns i veïnes incrementant la partida pressupostària i, en Ocupació, s’ha posat en marxa el Pla/Programa Avalem Jove que permet la contractació de joves qualificats. En la Regidoria d’Edificis Municipals s’adequarà l’edifici on tenen la seua seu diverses associacions del poble amb el canvi total de les instal•lacions elèctriques i la remodelació de l’ascensor. Des de Medi Ambient i Participació Ciutadana, dins de la campanya Espai Verd Viu, s’ha procedit a l’adequació d’un solar municipal com un espai on grans i menuts puguen col·laborar. Amb la realització de tallers mediambientals i la dinamització per part d’algunes associacions i voluntaris, es vol convertir este espai en un lloc de trobada i esbarjo per a tot el poble. En Cultura, a més d’una programació variada, destaca l’Aula Municipal de Teatre on els grups d’adults han rebut una gran acollida. En Educació, gràcies a les inversions de la Conselleria d’Educació i del propi Ajuntament, els nostres xiquets i xiquetes han començat el curs amb millores significatives en les instal·lacions dels col·legis: sense barracons, millores en accessibilitat, en els banys, en les instal·lacions elèctriques…

Estos són només alguns dels temes actuals pels quals treballen els nostres regidors. El PP local, en canvi, va fer cas omís a les recomanacions del seu partit de no traslladar el tema de Catalunya als municipis per no crear més crispació. Segurament no era esta la intenció del seu portaveu local. Les casualitats de la vida van fer que just al dia següent del plenari, un dels nostres regidors d’este estat de dret, fora objecte d’insults pel seu ori-gen. Ai! Si d’orígens parlarem!