L’Ajuntament de Nules ha celebrat del 25 al 30 de setembre la segona edició de la Setmana de la Seguretat i Policia Local, que ha servit per a consolidar aquesta iniciativa entre la població.

Aquesta edició ha tingut diverses novetats, enfocades als més menuts, principalment. Així, dins del curs d’educació viària es va desenvolupar el programa Minipolicia. Tal com explica l’alcalde de Nules i regidor de Policia Local i Seguretat, David García, «els escolars de Nules han pogut fer funcions d’agent de la Policia Local per un dia i posar fins i tot multes simbòliques».

Una iniciativa amb la qual «volem fer una campanya de conscienciació enfocada als xiquets, de manera que coneguen en primera persona les accions no cíviques dels ciutadans», ha assenyalat David García.

A més, la programació ha tingut un parc d’educació viària i tallers als quals han assistit els alumnes de tots els centres educatius de Nules. També hi ha hagut xarrades enfocades als alumnes de Secundària sobre la seguretat en carreteres per a ciclistes.

Per altra banda, a l’IES Gilabert de Centelles es va instal»lar un expositor informatiu sobre què suposa ser policia local, requisits d’accés o funcions. L’alcalde explica que, «han sigut els mateixos agents els qui han donat la informació que puga ser d’interés per a futurs aspirants». A més, afegeix que «la idea és presentar la Policia Local com una eixida laboral per als joves», ha matisat David García.

Dins la Setmana de la Seguretat i Policia Local també es va celebrar per segona volta un acte de reconeixement al voluntariat de Protecció Civil de Nules.

Així, es va lliurar un diploma i un detall d’agraïment a cadascun dels membres del voluntariat, i es va fer una menció especial a Carlos Pérez Agut per ser el membre que més hores ha dedicat al llarg d’aquest any. També es va fer un reconeixement a quatre voluntaris de Protecció Civil de Moncofa pels serveis prestats en diferents actes de Nules.

festivitat de sant miquel

A més, la Policia Local va commemorar la festivitat del seu patró, sant Miquel, el darrer divendres 29 de setembre, amb diversos actes en els quals van participar l’alcalde i membres de la corporació municipal.

Com és tradició, la plantilla al complet va formar a la plaça Major per a visitar després la capella de Sant Miquel juntament amb els veïns i les veïnes del carrer de Sant Miquel, on es troba la capella. A més, van poder gaudir de campionats esportius i de jocs de taula, així com d’un dinar amb el lliurament de trofeus del concurs de tir policial.