La Setmana de la Salut i Gent Gran ha tornat a oferir tota una sèrie d’activitats destinades a fomentar el benestar físic, psicològic i social dels veïns, en especial de les persones majors.

El punt culminant de la programació va ser la sisena edició de la Fira de la Salut, amb novetats com 1 km pas a pas per Nules, un conjunt d’activitats esportives, no competitives, per a commemorar el Dia Mundial del Cor amb la qual es va involucrar famílies, joves, majors i xiquets, amb 500 participants.

«Enguany la fira s’ha traslladat al carrer Major, la qual cosa ha afavorit una major presència de públic, i hi han participat associacions i entitats relacionades amb la salut que han assessorat els veïns», tal com ha comentat el regidor de Sanitat, Antonio Romero, que afegeix que «en els expositors s’han fet demostracions amb molta acceptació».

Les activitats es van tancar el 24 de setembre amb una masterclass de zumba i la realització a la plaça Major d’un mosaic de persones i lectura d’un manifest de promoció de la salut, a més d’una representació teatral a càrrec del grup Caraceta del CEAM.

Una de les primeres propostes de la setmana va ser la Trobada Intergeneracional, en la qual van participar els alumnes de 5é i 6é de Primària i els majors de les llars de jubilats. També hi va assistir la directora territorial de la Conselleria de Salut Pública i Sanitat Universal, Azucena Martí, que va destacar la importància dels actes per a la promoció de la salut: «vivim en una societat sedentària i amb molt d’estrés i iniciatives com aquesta ens ensenyen a conviure de manera diferent». Amb aquesta activitat es pretén fomentar les relacions entre la gent gran i els joves, «enriquint valors que ajuden a assolir una convivència en equitat, potenciant vincles d’empatia, solidaritat i afecte», matisa Romero.

També hi va haver una taula informativa de l’Associació de Familiars d’Alzheimer al mercat municipal, xarrades sobre alimentació i una marxa saludable.