Que tenim una gran riquesa a la nostra població ningú ho dubta, però que hi ha diverses assignatures pendents de solucionar, creiem que a ningú se li escapa. Una d’aquestes és la utilització de les nostres taronges per a altres usos que no siga la venda per a fruita en fresc, que per descomptat és la principal font de riquesa, però hi ha molta taronja que no es ven, com va ocórrer l’any passat, pel motiu que siga i disposar d’una segona activitat permetria optimitzar al màxim la tasca realitzada per l’agricultor aportant un valor afegit al seu treball.

Així doncs, la possibilitat de realització de melmelades, conserves, licors, gelats, confitats i sucs són exemples d’una indústria que estem desaprofitant i una oportunitat de futur per a la nostra població.

La posada en marxa de projectes empresarials destinats a la transformació artesanal de cítrics, així com la creació d’empreses i projectes de comercialització d’aquesta nova indústria, és una de les possibilitats reals d’emprenedoria a la nostra població, que podria protegir-se i fer-se viable mitjançant algun dels projectes que es llançaran des del focus d’empreses que s’està posant en marxa a la població de Nules.

Així doncs, durant aquest mes de novembre es realitzarà un taller formatiu sobre la transformació artesanal de cítrics, mitjançant una part teòrica d’introducció a la transformació artesanal de derivats dels cítrics a càrrec de José Terrazó, professor de Tecnologia de els Aliments de la Universitat Politècnica de València; tallers pràctics d’elaboració, a càrrec de J. Enrique Román, cuiner i empresari, juntament amb altres empresaris del sector; taula redona amb experiències empresarials reals i taula redona sobre creació d’empreses i projectes de comercialització, a càrrec de Fidel Expósito de la Conselleria d’Agricultura; Enric Navarro, enginyer agrònom; Juan José Llisó, enginyer de la Conselleria, i Silvia López, enginyera agrònoma.

El curs tindrà lloc els dies 14, 15, 16, 22 i 23 d’aquest mes de novembre. I encara queden places per si algú té interés per aquesta faceta bastant descuidada a la nostra població.

Els interessats poden dirigir-se al departament d’Agricultura de l’Ajuntament de Nules per a formalitzar la seua inscripció.