Com tots els anys, la liquidació del pressupost de l’any anterior deixa a les clares qui gestiona bé i qui ni ha sabut optimitzar recursos, ni ara sap fer oposició. Les mentides corren menys que un coix, com diu la dita popular, i el govern del que participa Més Nules va ser concebut sota uns criteris de gestió on la prioritat eren les persones, com ara explicarem.

Dels criteris de contenció pressupostària, que ens vàrem veure obligats a adoptar per l’herència del govern del PP, hem aconseguit el 105% dels objectius. I eixa ha de ser la primera cosa que els veïns hem de tindre clar: l’austeritat s’aconsegueix sent rigorós, no reduint despesa social perjudicant directament el poble i els seus habitants. I tot això, fins i tot amb SUPERÀVIT!

La segon cosa important a destacar és que hem aconseguit reduir el deute del poble de poc més del 30% a una xifra que ronda el 15% del pressupost. O, dit d’una altra forma, hem reduït quasi un 50% el deute pel que fa al pressupost, tot i que seguim fent front als compromisos adquirits en l’etapa del PP tant de pagaments, com de gestions que, malgrat ser legals, han estat contraproduents, ens han costat verdaderes fortunes, i que encara no s’han acabat. Això sí, la bona gestió de tresoreria ens fa garantir un pagament inferior a 30 dies, de mitjana, als proveïdors. Hem de tindre en compte que molts dels proveïdors són autònoms i necessiten cobrar d’hora. No ha de ser l’administració, precissament, qui no pague els seus serveis aviat i qui els puga enfonsar els seus negocis. Ben al contrari, ha de permentre que puguen portar endavant el seu futur.

Un dels punts fonamentals que servia de palanca per a l’acord de govern era la reducció de la despesa de personal. Efectivament, amb els recursos i herències, amb les mancances heretades i els problemes sobrevinguts hem sigut capaços de reduir desenes de milers d’euros del capítol de despesa de personal.

D’altra banda, acabem de demostrar que podem anar augmentant els serveis socials, treballant amb la resta d’administracions públiques, aconseguint subvencions, eliminant partides supèrflues, retallant despesa energètica... i servir cada vegada millor els nostres veïns, gestionant millor i afegint algunes de les coses que a través de la participació ciutadana ens van fent arribar en les assemblees. No hem retallat en cultura, no hem retallat en educació, no hem retallat en prestacions socials... Des de Més Nules ens alegrem de que els nostres veïns i veïnes puguen gaudir del que això suposa. Esta és la finalitat d’un bon govern. La qualitat del servei com a meta i la gestió rigorosa dels recursos ens permet passar d’un govern destarifat al pacte del trellat i la responsabilitat.