Ja és Magdalena i m’agradaria que estes línies serviren com a humil reconeixement a tots aquells que, després d’un llarg treball de tot un any, feu possible un nou esclat de llum i color, avivant el sentiment de milers de castellonencs i engrandint l’orgull de ser castellonenc, l’orgull per la nostra història i tradicions. Donem la benvinguda a una setmana màgica en la qual reines, madrines, donzelles, romers, gegants, guerrers, músics, festers i personatges de fantasia inunden els carrers durant nou dies i nou nits. I és que tot és possible a Castelló quan desfilen les gaiates.

Al carrer es viu una història diària d’aventures, rialles, espectacles, fervor i amor a la terra i al sentiment castellonenc però, sobretot, comença la més bella història de germanor. Xiquets, joves, majors, gent forastera i veïnat de tots els indrets de la província gaudeixen junts d’unes merescudes festes que ens fan oblidar els records per a oblidar, i aconsegueixen contagiar-nos de necessaris somriures.

Entre els centenars d’actes que configuren el programa, m’agradaria destacar-ne un: el Pregó. Un passacarrer de somni que abraça la bellesa de cadascun dels 135 municipis que sumen província, representats per la tradició, història i talent de la nostra gent. Al pas del Pregó te n’adones de la riquesa d’aquesta terra, dels seus secrets per descobrir i de la força d’unes persones que creuen en els seus pobles i han treballat de valent, salvant no poques dificultats, per treure’ls endavant.

El Dia de la Província

És el Dia Oficial de la Província de Castelló. Un dia per a traure a relluir eixe castellonerisme que ens identifica i per a demostrar el que som capaços de fer amb les nostres pròpies forces. Uns valors que venim a mostrar, amb gran orgull, en estes festes, i els quals ens encoratgen a seguir treballant per un Castelló millor. Gaudiu d’unes merescudes festes de la Magdalena, les festes de la província de Castelló.