La província de Castelló no s’entén sense les festes de la Magdalena, ja que donen vida i representen els nostres trets culturals, històrics i tradicionals. Per això, en aproximar-se el tercer diumenge de Quaresma ens afloren molts sentiments als qui estimem esta terra, perquè sabem que arriba la setmana més especial de l’any i l’hora de cridar als quatre vents l’orgull de ser castellonenc.

I açò és possible gràcies al fet que darrere de cada acte, trobem a centenars de persones que donen sentit a les festes fundacionals, des de les Reines als gaiaters i passant per l’equip de la Junta de Festes. Gràcies a tots els que treballeu al llarg de tot l’any per emocionar-nos des de la primera mascletà fins al Vítol.

El Govern provincial sempre ha estat, està i estarà al vostre costat, perquè és el nostre deure defendre i promoure els nostres valors identitaris, i perquè som conscients que no podem escriure el futur de Castelló sense les nostres tradicions, ni les nostres tradicions sense la nostra gent.

Gràcies per il•luminar les festes, per fer que aquesta terra danse al so del rotllo i canya, que cada Gaiata dibuixe un esclat de llum i color, que cada romeria i ofrena ens regalen un record feliç i inesborrable. La Magdalena crida a la festa, agermana i fa poble. I els castellonencs som els garants d’aquests valors que ens fan sentir orgullosos d’esta terra única, com podem comprovar en el sublim calidoscopi d’emocions que representa el Pregó, en el dia gran de la província.

Un dia per a traure a relluir eixe castellonerisme que ens identifica i per a demostrar el que som capaços de fer amb les nostres pròpies forces. Uns valors que venim a mostrar, amb gran orgull, a través de l’entrega de l’Alta Distinció i Distincions al mèrit solidari, esportiu, artístic i innovador com a màxims reconeixements de la província.

Perquè darrere de cada gran història sempre hi ha un exemple del qual aprendre per fer de Castelló un lloc millor. #orgulldeCS