L’Ajuntament d’Almassora participarà en el concurs ‘Projectes de millora ambiental’, promogut per la societat Reciplasa, a través d’un pla d’implantació de contenidors exclusius per a residus orgànics. El consistori aspira a obtenir una ajuda superior als 12.000 euros en aquest certamen que té com a objectiu la millora mediambiental en la gestió de residus.

El termini per a participar en el concurs finalitzarà el pròxim 1 de juny, motiu pel qual el consistori ha redactat ja la seua proposta. El projecte consisteix en el repartiment de 28 contenidors de 240 litres en diferents punts del municipi. Els dipòsits seran de color marró per a la seua identificació per part dels veïns i tindran una grandària similar al dels dipòsits de brossa instal·lats en la Vila.

La regidora de Medi Ambient, María José Tormo, ha assenyalat que es tracta d’una nova proposta que funciona en altres ciutats i que suposa una opció de futur per a Almassora, que s’encamina cap al tractament selectiu de brosses. “Igual que el paper, el vidre, el plàstic o l’oli, la recollida selectiva d’orgànica suposa una millora de la gestió de residus en una ciutat sostenible”, ha indicat. Un jurat intern de Reciplasa fallarà els premis entre el 6 i el 22 de juny. H