Anna María Traveset ha sigut guardonada amb el Premi Rei Jaume I a la Protecció del Medi Ambient, guardó patrocinat per Iberdrola des de 1995. El jurat d’esta categoria ha destacat la professora Traveset «per les seues aportacions al coneixement de la biologia reproductiva d’espècies vegetals amenaçades i a l’ecologia evolutiva de les interaccions planta-animal, especialment en els mutualismes de pol·linització i dispersió de llavors».

En la seua resol·lució, el jurat també destaca que «ha contribuït a la divulgació i comprensió dels ecosistemes insulars i a l’impacte de les espècies de plantes invasores sobre la biodiversitat». I agrega el seu «compromís d’acostar el coneixement mediambiental a la societat».

TRAJECTÒRIA / Anna María Traveset, Doctora en Ciències Biològicament i actualment professora d’Investigació en IMEDEA (CSICUIB) de Mallorca, va rebre el premi de mans de S. M. la Reina Letizia en un acte celebrat en València, en el que va estar present, entre altres, Ignacio Galán, president d’Iberdrola.

La resta dels premiats de la present edició de 2017 van ser Fernando Martín García, Carmen Herrero, Josep Dalmau Obrador, Susana Marcos i Alicia Aixina Pérez. Estos guardons de reconegut prestigi es remunten fins a l’any 1989, en que es va entregar per primera vegada el premi d’Investigació Básica.