Les Corts Valencianes aprovaran la setmana que ve una iniciativa per a bonificar l’impost sobre eliminació de residus en abocadors i incineració, coincineració i valorització energètica, que es va aprovar al desembre en la llei d’Acompanyament i entrarà en vigor al juliol.

La Junta de Portaveus va acordar ahir dimarts la inclusió en l’orde del dia del ple de la setmana que ve d’una iniciativa per a modificar este impost i el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha reconegut que van cometre un error a l’aprovar-ho, perquè no van tindre en compte tota la variabilitat de l’afecció de la mesura i per això ara es corregix.

Per la seua banda, la portaveu parlamentària del PP, Isabel Bonig, ha qualificat esta qüestió com l’empastredel segle »perquè este impost es va aprovar a finals de desembre de 2017 i al gener de 2018 el president de la Generalitat, Ximo Puig, havia de comprometre’s amb la patronal del taulell Ascer a establir una bonificació. Des de Podem, Beatriz Gascó assenyala que amb esta modificació es pretenen matisar les bonificacions que no es van introduir en la llei d’Acompanyament, i adaptar-se a la legislació europea en esta matèria. Finalment, Antonio Woodward (Ciudadanos) ha dit que no poden votar que no a esta iniciativa perquè el que pretén és abaixar els impostos.