El Consell ha proposat incrementar en un 40% el pressupost destinat al Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), per a l’any 2017, fins a arribar als 1.278.000 euros.

Coincidint amb el 25 aniversari del CEAM, la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural, Elena Cebrián, ha recalcat que la Generalitat ha realitzat este «esforç pressupostari» per a «consolidar eixes línies d’investigació d’este centre que són fonamentals per a diverses línies de treball que desenrotlla la Conselleria».

La consellera destaca l’impulsque s’està a la investigació forestal en molt diversos àmbits i sobretot pel que fa als incendis forestals, concretament en les valoracions postincendi, ja que el CEAM està participant en les taules de concertació creades després dels incendis que ha patit la Comunitat Valenciana enguany, aportant informes, anàlisi, línies de restauració forestal i del sòl i estratègies de prevenció ».

Elena Cebrián també valora molt positivament el treball en altres línies d’investigació que desenrotlla el CEAM, com són l’estudi d’espècies autòctones resistents a la sequera o a condicions climàtiques variables, el treball que realitzen en matèria de metereología i de contaminació atmosfèrica, així com la col·laboració amb la conselleria en la xarxa de qualitat de l’aire de la Comunitat Valenciana ».

És important ressaltar que el CEAM també realitza diferents treballs de primer nivell científic importants en matèria de canvi climàtic, emissions de CO2 i investigació dels efectes en la qualitat ambiental dels distints contaminants.

«La capacitat d’investigació del CEAM és fonamental per a desenrotllar tota una labor de coneixement científic ambiental des de la perspectiva mediterrània», va postil·lar la consellera.