+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario de El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

CICLE DE LAIGUA

La Càtedra Facsa de l’UJI celebra la seua última sessió amb èxit

 

R. D.
15/03/2017

El curs de formació continuada Captació i tractament d’aigua, organitzat per la Càtedra Facsa d’Innovació del Cicle Integral de l’Aigua de la Universitat Jaume I de Castelló, ha celebrat este dilluns passat l’última sessió —van començar l’1 de febrer a l’edifici de Postgrau i Consell Social de l’UJI i han estat conduïdes pel director de la Càtedra, el professor Sergio Chiva—. Durant el curs, l’alumnat ha rebut formació pràctica específica relacionada amb els conceptes més generals sobre els recursos hídrics, el cicle de l’aigua, els aqüífers i hidrogeologia en general, a més d’abordar els problemes de contaminació i salinitat.

També s’ha posat l’accent en les tècniques de tractament d’aigua que s’utilitzen perquè aquesta puga ser destinada al consum humà, incidint en el disseny i equipament necessaris per a realitzar la captació en pous.

A més, l’estudiantat ha tingut la possibilitat de visitar centres i instal·lacions reals de captació, tractament i gestió d’aigües; i se’ls ha donat l’oportunitat d’accedir a les tecnologies més noves relacionades amb la captació i gestió de recursos hídrics, mitjançant visites a la planta potabilitzadora d’aigua per òsmosi inversa a Borriana i al centre de control a Castelló.

La Càtedra Facsa de l’UJI té com a objectiu fomentar la formació, la recerca, la difusió de coneixement i l’R+D en la gestió del cicle integral de l’aigua, facilitant la col·laboració entre l’àmbit professional i el docent.

Buscar tiempo en otra localidad