Els guanyadors de la primera edició del concurs Què fem amb el fem? que promou Reciplasa amb la col·laboració del Cefire de Castelló i la Càtedra Reciplasa UJI, han sigut els alumnes de 5 anys d’infantil del col·legi Errando Vilar d’Almassora, amb el seu conte Els peixos i els seus amics. L’objectiu del concurs és conscienciar sobre l’impacte dels residus i aproximar la gestió dels residus a la societat.

Què fem amb el fem? ha comptat amb 44 alumnes participants. Tots ells van ser felicitats ahir dimarts per Ali Brancal, presidenta de Reciplasa i vicealcaldessa de Castelló, qui ha reconegut que «hem après com ser més sostenibles», gràcies als treballs presentats al concurs en què també han participat el col·legi Fadrell, l’IES Politècnic i l’IES Matilde Salvador de Castelló de diferents nivells educatius. Aquests tres centres han aconseguit tres segons premis a causa de l’excel·lent qualitat dels seus treballs i la implicació per part de l’alumnat. El lliurament de premis ha tingut lloc en l’aula magna de l’escola de ciències experimentals (*ESTCE) de la Universitat Jaume I, en la qual també s’ha lliurat un diploma a tots els centres educatius que han participat.

Brancal afirma que «volem agrair la participació i la implicació dels alumnes i professors en aquesta iniciativa, demostrant el seu esforç, aplicant experiències d’aprenentatge sostenible i fomentant una ciutadania activa en les seues classes. Per la nostra banda, des de l’empresa pública del tractament de residus, Reciplasa, seguirem treballant a reduir el desconeixement de la gestió dels nostres residus diaris, ja que treballant junts aconseguirem una major conscienciació amb el medi ambient».

La presidenta de Reciplasa espera que hi haja una major participació del centres en la següent convocatòria, que es farà pública en el seu moment,