+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario de El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

AUGMENTA LA FAMÍLIA DAUS

Comunitat pingüina, a l’alça

Naixen en l’Oceanogràfic de València quatre nous exemplars de pingüins ‘Juanito’, la qual cosa suposa la segona generació d’esta espècie que naix en les instal·lacions del centre valencià

 

Visita obligada. 8 Ara ja es pot disfrutar de la seua presència en el pingüinari de l’Oceanogràfic. - FUNDACIÓ OCEANOGRÀFIC

R. D.
12/07/2017

L’Oceanogràfic de València ha vist augmentar el nombre de pingüins Juanito després a l’anunci del naixement de quatre nous pollets que vénen a sumar-se així a la segona generació d’esta espècie nascuda en les instal·lacions que gestiona Global Omnium a través d’Avanqua.

Les cries encara no tenen noms, ja que han d’esperar encara algunes setmanes perquè siga factible l’extracció de sang i determinar d’esta manera el seu sexe. Una vegada sàpien el sexe de cada animal, es triarà un nom en funció d’una temàtica i així els cuidadors podran saber pel nom de quina època és.

En el passat s’han utilitzat línies temàtiques com «els grans de la música clàssica», «superherois» o «Noms desconeguts dels Simpsons», sent enguany El llibre de la Selva.

Atenció dels ous

La incubació dels ous, de 500 grams aproximadament cada u, sol durar de 36 a 41 dies i tant el mascle com la femella compartixen la tasca de cuidar d’ells en els nius que construïxen amb xicotetes pedres que col·loquen formant monticles sobre els quals tindrà lloc la incubació. El mascle acostuma a regalar per a aconseguir fecundar-la un d’estos cudols a la femella durant la cerimònia de seguici.

Després de l’eclosió de l’ou, les cries són totalment dependents dels pares durant uns 70 dies en què són alimentats amb peix regurgitat, alhora que canvien el seu plomissa per ploma de juvenil, per a poder submergir-se en l’aigua i suportar les seues baixes temperatures.

Durant este període en l’Oceanogràfic es pot disfrutar de la seua presència en el pingüinari. De fet, les seues cabrioles aquàtiques a més de 30 km/h atrauen l’atenció de xiquets i majors al seu pas per la instal·lació de l’Antàrtic, una de les preferides pels visitants, que ara compta amb l’al·licient especial de poder observar com els pares pingüí cuiden i alimenten els seus pollets.

Pingüins ‘Juanito’

Esta espècie, Pygoscelis papua, és un au no voladora la distribució geogràfica del qual se circumscriu únicament a l’hemisferi Sud, des de l’Equador fins a l’Antàrtida. El pingüí Juanito es distribuïx per l’oceà Glacial Antàrtic, on es manté la major part de l’any.

Es tracta d’aus gregàries que formen grans colònies, sobretot en època de cria, quan les temperatures són molt baixes. En grup es protegixen del fred i dels depredadors. Les seues posades solen ser d’un o dos ous, que són covats per ambdós progenitors, que establixen torns per a abandonar la posada per a alimentar-se.

La seua alimentació, com afirmen des de l’Oceanogràfic, es compon de krill, peixos, crustacis i, en menor grau, de cefalòpodes i poliquetos que troben entre els 20 i els 200 metres de profunditat.