El pròxim mes de novembre, Feria Valencia serà seu del I Ecoforum: L’empresa front al canvi climàtic. Els dies 28, 29 i 30, en el Centre d’Esdeveniments, tindrà lloc esta iniciativa liderada per la Generalitat, a través de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural i que compta amb la participació de grans companyies com FCC Medi Ambient, Ferrovial Servicis, Urbaser, SAV-Agricultores de la Vega, Global Omnium, BP Oil, Iberdrola, Facsa, Fobesa, Hidraqua i Gas Natural, firmes, totes elles, compromeses amb la preservació del medi ambient, i immerses en el desenrotllament de projectes tan singulars com innovadors, encaminats a la mitigació i adaptació del canvi climàtic.

APARADOR I COMPROMÍS / Esta cima pretén ser un excepcional aparador d’aquelles contribucions més destacades que, des del sector empresarial, s’estan duent a terme en la lluita contra el calfament global. En esta primera edició, els conferenciants, ponents i participants procediran dels àmbits local, autonòmic i nacional, amb la finalitat de donar veu als experts espanyols i protagonisme als directius i tècnics de les companyies que participen en este singular esdeveniment.

El leitmotiv del I Ecoforum impulsat pel Consell és «De les paraules als fets». Així, mentres se succeïxen les cimes i les reunions a nivell internacional, en les que es produïxen importants declaracions d’intencions, en el dia a dia moltes empreses apliquen la tecnologia i desenrotllen nous procediments encaminats a preservar el medi ambient, sense deixar d’investigar per a anar donant passos qualitatius en este procés contrarrellotge. Ara tenen l’oportunitat de donar a conéixer els seus èxits en un fòrum que naix amb la voluntat de consolidar-se com referent. El programa de les jornades compta amb la supervisió de la Càtedra de Canvi Climàtic de la Universitat Politècnica de València.

ESTRATÈGIES / Si bé des de governs i administracions es fa imprescindible una actitud decidida en l’estratègia contra el canvi climàtic, no és menys cert que l’èxit o el fracàs de la mateixa passa inexorablement per la col·laboració publicoprivada, en la qual cosa ha de ser un compromís compartit. En eixe sentit, cal destacar la implicació de la Direcció General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, el decidit de la qual posicionament ha propiciat una important col·laboració empresarial en esta cita professional i administrativa que pretén ser una cita obligada.