+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario de El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

PROTECCIÓ MEDI AMBIENTAL

Declaren quatre microrreserves de flora a la Comunitat

Es tracta del Pla del Tramussar i del Racó Ample, del Barranc de la Parra i Cap Cervera

 

L’estepeta cap de gat és una de les plantes protegides i que es troben al Cap Cervera, a la localitat de Torrevieja. - MEDITERRÁNEO

R. D.
13/09/2017

La Conselleria de Medi Ambient ha declarat quatre microrreserves de flora en la província d’Alacant, amb la finalitat de protegir i garantir un adequat estudi i seguiment científic de les espècies i grups vegetals. Es tracta del Pla del Tramussar i del Racó Ample, al Camp de Mirra, del Barranc de la Parra, a Lorcha, i del Cap Cervera, a Torrevieja, que en conjunt ocupen 50,87 hectàrees.

En el cas del paratge de Cap Cervera, l’Ajuntament de Torrevieja ha sol·licitat la seua declaració degut a la presència de l’estepeta cap de gat (Helianthemum caput-felis), planta protegida inclosa en la categoria de vulnerable en el Catàleg Espanyol d’Espècies Amenaçades i en el Catàleg Valencià d’Espècies de Flora Amenaçades. Com a conseqüència de les limitacions d’ús, queda prohibida qualsevol actuació urbanística en la zona, tant en la part terrestre (passejos marítims, urbanitzacions, etc.) com en la part marítima (ports esportius, instal·lacions d’oci marítim, etc.) que afectara les poblacions de les espècies mencionades.

En el Barranc de la Parra de Lorcha es busca protegir l’espècie Thymus richardii (subsp. Vigoi) i només es podran realitzar aprofitaments fusters i aclarides o labors silvícoles dins de la microrreserva en determinats casos. I en el Camp de Mirra, en el paratge Pla del Tramussar, l’espècie prioritària és Lupinus mariae-josephae i, per a la seua conservació, es procedirà a regular l’activitat ramadera en cas que es detecte afecció per esporgue. En Racó Ample l’espècie que es protegix és Callipeltis cucullaria, la presència del qual serà reforçada amb sembra de llavors, si fóra necessari.

CARTELLS INFORMATIUS / Amb caràcter general, com a actuacions de conservació s’instal·larà un cartell informatiu amb recomanacions, es recol·lectarà periòdicament llavors d’estes plantes per al seu depòsit en un banc de germoplasma, es realitzarà la seua georeferenciació i cens i es podran dur a terme desbrossaments selectius manuals, eliminar les espècies invasores i repoblar amb espècies autòctones.

A més, per a evitar el trepig generalitzat de les microrreserves queda prohibit eixir-se de les sengles o camins existents. Donat el paper substancial que els invertebrats i els fongs juguen en les microrreserves, queda prohibida la seua captura o recol·lecció.