+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario de El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

gestió integral de laigua

‘El Curs de l’Aigua’ de Facsa arriba a 3.500 escolars

Alumnes de 41 centres han conegut este projecte educatiu i de sensibilització ambiental

 

Esta iniciativa divulgativa ha superat en més d’un 30 % el nombre d’estudiants respecte a l’any anterior. - MEDITERRÁNEO

R. D.
19/07/2017

Prop de 3.500 escolars procedents de 41 centres de Castelló, tant públics com privats, concertats i d’educació especial, han visitat ja les instal·lacions de Facsa per a conéixer de prop el projecte educatiu i de sensibilització ambiental El Curs de l’Aigua. Una iniciativa dirigida a escolars de Primer Cicle de Primària que té com a objectiu generar consciència sobre l’ús responsable de l’aigua i la seua importància com a recurs natural escàs i bàsic per a la vida, així com donar a conéixer les activitats que engloben la gestió del cicle integral de l’aigua.

A través de materials pedagògics innovadors, com a realitat augmentada, animació 3D, aplicacions tecnològiques i experiments, els més menuts han aprés en què consistix el cicle integral de l’aigua i les seues diferents fases —captació, distribució, abastiment, sanejament, depuració i reutilització— d’una forma senzilla, amena i didàctica de la mà de cinc personatges animats.

POSITIU / De caràcter didàctic, visual i interactiu, El Curs de l’Aigua ha complit amb les expectatives tant dels propis escolars com del personal docent dels col·legis, que han qualificat la jornada de «molt positiva i interessant» mostrant obertament el seu alt grau de satisfacció i la seua intenció de repetir l’experiència el curs que ve.

Pilar Sòria, responsable d’este projecte didàctic, ha expressat la seua «satisfacció» davant de la bona acollida que ha tingut esta iniciativa, que es va posar en marxa per primera vegada el curs passat i que ha superat en més d’un 30% el nombre de visitants respecte a l’any anterior, quan van ser 1.500, aconseguint la xifra de 2.000 escolars per a este curs i un 50% més de centres interessats, una xifra major de la prevista. «Estem molt satisfets per poder contribuir a la formació dels més jóvens perquè coneguen el cicle integral de l’aigua i, al seu torn, es consciencien, com a consumidors de la importància de fer un ús responsable d’este valuós recurs i l’efecte que això té en la sostenibilitat de la gestió del cicle de l’aigua», ha afirmat.

Facsa és conscient que les noves generacions són claus per a protegir el medi ambient, cuidar l’entorn i salvaguardar els recursos naturals. Per això aposta per este tipus d’iniciatives, amb l’educació i la sensibilització com a factors fonamentals, per a la generació de consciència col·lectiva.