El passat 19 de novembre va donar començament la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), una iniciativa l’objectiu de la qual és promoure i implantar durant una setmana accions de sensibilització sobre recursos sostenibles i gestió de residus. Esta campanya, que es desenrotllarà tota esta setmana, alenta a un ampli rang de públic (autoritats públiques, entitats privades, societat civil i ciutadans individuals) a participar.

Els Parcs Naturals de la Generalitat Valenciana també col·laboren en este projecte de conscienciació organitzant en les seues diferents seus una sèrie de xarrades i activitats. Així, el cap de setmana del 26 i 27 de novembre, a la província de Castelló es duran a terme actes de diversa índole. El dia 26, en el Parc Natural de la Tinença de Benifassà s’ha organitzat Los Reciclanimales, activitat familiar per a descobrir a reduir, reutilitzar i reciclar, a més d’elaborar amb materials usats alguns dels animals que viuen en el parc. Eixe mateix dia, en el Parc Natural del Desert de les Palmes s’ha organitzat una gimcana familiar per a aprendre la destinació dels residus davall el títol On acaba el meu fem?, i la RN de les Illes Columbretes invita el públic a conéixer Que troben les gavines en el mar?. Mentrestant, en el PN Penyagolosa se celebrarà el taller de les tres ‘R’: Reduir, reutilitzar i reciclar, a més d’organitzar-se una xarrada, taller i excursió clean up.

El 27 de novembre, en la Serra d’Irta se celebra Per un mar més net... La costa es convertix sovint en el lloc on el mar ens deposita els «objectes perduts» que oblidem. Eixe dia es podrà col·laborar i recórrer un tram de la costa del parc natural, per a arreplegar i reciclar aquells residus que l’embruten. Finalment, en el PN Prat de Cabanes-Torreblanca s’organitzarà Un món invisible i en la Serra d’Espadà, el taller creatiu Truc o trasto.