Espanya ha complit amb els objectius europeus de reciclatge de residus electrònics en 2017 gràcies als sistemes col·lectius dedicats a la gestió de residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE), agrupats en OfiRaee (AMBILAMP, Ecoasimelec, Ecofimática, Ecolum, Ecolec, Eco-Raee’s, Ecotic i ERP), que van gestionar 5,30 kg de residus electrònics per habitant, quasi un 25% més que en 2015, és a dir, unes 247.000 tones de residus durant l’any 2017.

OfiRaee considera molt positiva l’evolució de la gestió realitzada pel conjunt de servicis d’arreplega. Dita evolució posa de manifest la validesa del model que promouen estos sistemes col·lectius, com a elements clau per a la gestió i coordinació dels diferents agents a tota Espanya.

COL·LABORACIÓ / OfiRaee és una plataforma informàtica que permet la coordinació del conjunt de Sistema Col·lectiu de Responsabilitat Ampliada del Productor (SCRAP) de RAEE amb l’administració autonòmica, els ens locals i els punts nets. Gràcies a eixa col·laboració, es facilita la correcta gestió mediambiental dels residus electrònics de forma eficaç i eficient, complint els objectius de reciclatge i valoració, cada vegada més exigents, que establix l’actual normativa europea.