+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario de El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

novetat

Estudi sobre el reciclatge dels panells fotovoltaics

 

Més del 88% dels materials continguts en un panell fotovoltaic són recuperables. -

R. D. 17/05/2017

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Reciclatge, hui 17 de maig, la plataforma mediambiental Recyclia i Recyberica Ambiental fan públic un estudi sobre l’índex de recuperació de materials dels panells fotovoltaics. Segons estes dos entitats, dedicades a l’arreplega i la gestió de residus electrònics, més del 88% dels materials continguts en un panell fotovoltaic són recuperables gràcies a la tecnologia de reciclatge desenrotllada fins a la data.

Segons l’estudi, de cada tona de panells fotovoltaics, amb un pes mitjà de 35 kg per unitat, la tecnologia actual permet recuperar 750 kg de vidre i materials afins al silici, 120 kg de metalls -majoritàriament, alumini dels marcs metàl·lics, i, en menor quantitat, coure del cablejat i ferro- i 20 kg de plàstic.

A més, els panells solars poden contindre materials contaminants per al medi ambient, en cas que no siga tractats correctament, com el tel·lur de cadmi o el diòxid de silici, este últim component comú del vidre. Estos materials són extrets i separats per a, a continuació, ser tractats per mitjà de processos adequats que garantisquen la seua innocuïtat.