La Llotja del Cànem, Seu de la Ciutat de la Universitat Jaume I de Castelló, acollirà l’exposició Bichos muy de cerca Fotografía macro de alta definición Javier Torrent del 15 de desembre al 14 de gener de l’any 2017. La mostra serà inaugurada demà dijous, dia 15, a les 19.30 hores, i ja han anunciat que es realitzaran visites guiades obertes i gratuïtes el dimecres 21 de desembre, a les 18.45 hores, i dissabte, 14 de gener, a les 11.45 hores.

un altre món / Bichos mostra el món dels insectes i altres éssers xicotets amb una qualitat de detall a la qual no estem acostumats, tractant de mostrar una realitat que som incapaces de veure. Un món que revela els delicats detalls i bellesa del cas estrany. Esta obra és, sens dubte, una volta de rosca a la fotografia tradicional de divulgació científica a favor de l’estètica.

Cal destacar que la fotografia macro tradicional d’un sol tret és incapaç de mostrar estos detalls per les limitacions físiques però gràcies a la tècnica d’apilat d’imatges l’autor, Javier Torrent, aconseguix captar uns detalls propis d’un SEM (Microscopi d’escombratge electrònic), però amb el color i llum natural que aquest equip és incapaç de captar. L’exposició arreplega imatges d’insectes, tant en estudi com en el seu hàbitat natural, amb un factor comú: l’alta definició.