Demà dijous, 12 de juliol, es presentarà en la seu de l’Associació Amics de Palanques (carrer Manuel Bellido, 26, de Castelló), el nou projecte de l’entitat denominat Fontivent, una màquina autònoma que condensa la humitat de l’ambient, fent possible disposar d’aigua dolça en aquells emplaçaments exposats a vents on s’instal·le un dels seus models.

Fontivent, tal com remarquen des d’Amics de Palanques, «busca ser la ferramenta que ens permeta disposar d’este bé —l’aigua— tan preat en aquells entorns on siga difícil la seua obtenció, bé per llunyania als punts d’abastiment naturals o per la dificultat logística que suposa el seu trasllat, sent conscients que, si seguim la tendència actual, estes circumstàncies es donaran amb més freqüència en els pròxims anys».

millors SOLUCIONS / Així, l’aigua obtinguda gràcies a Fontivent pot arribar a usar-se tant per a regs de cultius forestals i agrícoles, com per a l’ompliment de basses contra incendis, abeuradors per a la fauna, abastiment de poblacions i la resta d’aplicacions relacionades amb la disposició d’aigua dolça. Es tracta d’un sistema totalment autònom que no necessita d’una aportació externa d’energia elèctrica per a funcionar.