El nou Pla d’Inspecció en matèria de Qualitat Ambiental i Prevenció contra el Canvi Climàtic de la Comunitat Valenciana 2016-2020 reforça l’activitat inspectora i s’adapta a la normativa vigent. De fet, per primera vegada en 12 anys, els tècnics de la Generalitat podran acudir acompanyats per una Entitat Col·laboradora de l’Administració (ECA) a realitzar in situ mesuraments a l’atmosfera amb aparells tècnics de control homologats. En este sentit, el Servici d’Inspecció Ambiental de la Generalitat compta ja amb un nou tècnic jurídic i la Direcció General de Qualitat Ambiental ha traslladat ja a la de Pressupostos les peticions corresponents de reforç de personal vacant en Inspecció Ambiental, amb la dotació pressupostària aprovada per part de la Generalitat.

El nou Pla d’Inspecció Ambiental de la Comunitat 2016-2020 li dóna, a més, un major enfocament preventiu a l’activitat inspectora, ja que la posada en marxa d’una planificació que incloga la realització d’inspeccions prefixades ha de suposar la reducció paral·lela de les inspeccions no prefixades relacionades amb la presentació de denúncies, accidents o incidents.

ACTUACIONS / Respecte d’això, s’han realitzat ja actuacions d’este tipus en termes municipals com el de l’Alcora —Sogorb també és una altra localitat prioritària per a entrar en esta nova planificació d’execució de mesures sobre el terreny relacionades amb millores mediambientals—, que es van a mantindre en el temps a partir d’ara en estos i en altres municipis de la Comunitat. Les noves actuacions d’este últim quadrimestre se centren principalment en la col·laboració i planificació junt amb els municipis afectats tant del segellat d’espais degradats com d’aquelles instal·lacions que històricament han donat innumerables problemes en matèria mediambiental.