Si ya eres usuario, accede...

Recordarme

¿No recuerdas tu contraseña?
Accede con redes sociales...
Si todavía no eres usuario, regístrate...

¡Regístrate ahora! para recibir los titulares del día en tu e-mail.

¡Regístrate ahora! para poder comentar noticias, participar en sorteos y concursos.

Menú Accede
Pulsa aquí

UNA INVERSIÓ DE MÉS DE 1.500 MILIONS DEUROS

Iberdrola construeix amb èxit el túnel de la central de Daivões

Primera fita important del seu projecte hidroelètric al riu Tâmega, a Portugal

R. D.
04/01/2017

 

Iberdrola ha aconseguit superar amb èxit la primera de les grans fites que s’ha marcat en el projecte hidroelèctric Támega (Portugal): la construcció del túnel de desviació de la central de Daivões.

Es tracta d’un túnel d’una longitud de prop de 400 metres l’excavació i sosteniment del qual ha realitzat Iberdrola en menys de 100 dies, la qual cosa mostra l’eficiència i el coneixement de l’empresa espanyola en este tipus de projectes d’enginyeria hidroelèctrica. Després de la finalització d’esta fase, Iberdrola construirà el revestiment interior de formigó i els atalls, que permetran la desviació del riu Tâmega i donar pas a l’etapa de construcció de la presa i la central de Daivões.

Iberdrola aposta per les tecnologies de generació d’energia neta, tant a través del bombament com dels seus projectes en desplegament d’energia eòlica marina. El bombament és el mètode més eficient d’emmagatzematge d’energia a hores d’ara i el complex del Támega tindrà una capacitat d’emmagatzematge equivalent a uns 300.000 llars i constarà de tres grans preses, les de Gouvães, Alt Tâmega i Daivões, les instal·lacions de generació d’energia elèctrica de les quals associades sumaran una capacitat instal·lada de 1.158 megawats (MW) i seran capaços de produir més de 1.760 GWh anuals.

Última hora