Iberdrola ha llançat una nova convocatòria de beques i ajudes a la investigació per al curs 2016-2017, amb l’objectiu d’impulsar l’excel·lència en la formació de les noves generacions.

Esta edició de les Beques Iberdrola, convocades per les distintes fundacions internacionals de l’empresa, inclou ajudes a la investigació a Espanya i beques de màster en energia i medi ambient tant a Espanya com en Regne Unit, que se sumen a la convocatòria oberta per a estudiar als Estats Units.

La companyia té previst atorgar enguany més de 130 beques, dirigides a estudiants espanyols, britànics, nord-americans, mexicans i brasilers, a qui destinarà en el seu conjunt 3,4 milions d’euros. Des que es va posar en marxa este programa en 2010, el nombre de beques s’ha vist incrementat en més d’un 300%, triplicant així les ajudes entregades. A través d’esta iniciativa, Iberdrola vol afavorir l’excel·lència en la formació en l’àmbit de l’energia, amb especial dedicació al desenrotllament de les renovables i a la millora de la biodiversitat, així com a l’eficiència del sistema energètic.

El procés d’inscripció en esta nova convocatòria romandrà obert fins al pròxim 29 de març. Els interessats podran consultar totes les condicions i omplir el formulari de sol·licitud en la web de la Fundació Iberdrola Espanya o de les altres fundacions internacionals del grup.

MÀSTER I POSTGRAU

Iberdrola preveu concedir 42 noves beques per a realitzar estudis de Màster en Energia i Medi Ambient a Espanya i 24 per a cursar estudis de postgrau en Regne Unit --amb una dotació de 10.800 euros per a gastos d’allotjament i transport, que se sumen al cost de la matrícula en el primer cas; i 18.960 euros en el segon, on els sol·licitants podran triar entre set centres britànics de prestigi: l’Imperial College of London, la Universitat d’Edimburg, la Universitat de Strathclyde, la Universitat de Liverpool, Universitat de Glasgow, i com a novetats enguany, la Universitat d’East Anglia i la Universitat de Cambridge--.

Asimimo, l’entitat recolzarà fins a 20 projectes en centres d’investigació o universitats ubicats a Espanya amb un import màxim de 20.000 euros per projecte, que tindrà una duració d’un any. També es troba oberta la convocatòria de beques per a cursar estudis de màster als Estats Units, en la Universitat de Rochester, Universitat de Maine, Binghamton University, Oregon State University, Rochester Institute of Technology i University of Connecticut en el curs acadèmic 2016-2017.

ALTRES BEQUES

El Programa de Beques contempla també col·laboracions amb altres institucions. Així, la Comissió Fulbright ha convocat les beques Iberdrola-Fulbright, per al curs 2016-2017 --totes les condicions de la convocatòria i sol·licitud en la web www.fulbright.es abans del pròxim 14 de març--.

També gràcies a Iberdrola, la Fundació Carolina concedirà nou beques per a estudis de màster en universitats espanyoles, dirigides a estudiants de tots els països d’Iberoamèrica --www.fundacioncarolina.es--. También es contempla la concessió de beques de formació i investigació en el Museu del Prado i del Museu de Belles Arts de Bilbao, que permeten als futurs especialitzes completar la seua formació al més alt nivell per mitjà de la seua participació en els programes de conservació i restauració d’estes institucions.

Iberdrola, amb la societat

El programa de Beques Iberdrola, que la companyia concedix cada any, és un dels principals projectes que l’entitat du a terme a través de les seues fundacions internacionals, per mitjà del qual ja ha atorgat ajudes a més de 500 jóvens de diverses nacionalitats.

En el cas d’Espanya, la Fundació desenrotlla el seu treball en altres tres grans àrees d’actuació: ajudes socials; biodiversitat; i art i cultura. En el primer cas, la Fundació Iberdrola Espanya realitza una convocatòria anual d’ajudes socials, de la que fins a la data s’han beneficiat 267 projectes amb una inversió total de 5,4 milions d’euros. H