Iberdrola, principal productora d’energia generada pel vent en el país, ha incrementat un 8% la seua producció eòlica a Espanya durant els cinc primers mesos d’enguany 2016 respecte al mateix període del curs passat. Açò és degut a la bona eolicidad que s’ha registrat sobretot durant el primer trimestre de l’any i a les innovadores ferramentes d’operació i manteniment posades en marxa per l’empresa, que han permés augmentar l’eficiència i la productivitat dels parcs eòlics.

Les comunitats autònomes en què més s’ha incrementat la producció en este període són Cantàbria (32,8%), Catalunya (12,6%), Galícia (12,2%), Castella i Lleó (12%), País Basc (11,6%), Principat d’Astúries (9%) i castella-la Manxa (7%). A Andalusia i Aragó s’han registrat valors semblants als cinc primers mesos de l’any passat.

POTÈNCIA CONSOLIDADA

La companyia compte a Espanya amb una potència eòlica consolidada de més de 5.500 MW, repartida en diverses comunitats autònomes: castella-la Manxa compta amb 1.804 MW de potència eòlica instal·lada, Castella i Lleó 1.454 MW, Andalusia 857 MW, Galícia 627 MW, Aragó 305 MW, Regió de Múrcia 161 MW, País Basc 143 MW, Astúries 74 MW, Catalunya 50 MW i Cantàbria 32 MW.

Cal ressaltar que Iberdrola ha contribuït al desenrotllament de les zones rurals en què ha instal·lat els seus parcs, fomentant la contractació d’empleats locals i impulsant l’activació econòmica dels pobles que es beneficien d’acollir un parc eòlic.

La companyia, que va ser pionera en el seu moment en el desenrotllament de l’energia eòlica a Espanya, també ha contribuït a la creació d’un important sector industrial eòlic nacional, a què ha impulsat a la internacionalització fent-li partícip dels projectes que Iberdrola desenrotlla en la seua expansió internacional. H

Cantàbria, Catalunya i Galícia, les comunitats amb més increment