Iberdrola ha firmat amb BBVA un préstec per import de 500 milions d’euros amb la categoria de préstec verd o green loan, la qual cosa ha permés unes condicions més avantatjoses per a la companyia. Es tracta de la primera operació d’este tipus realitzada en el sector energètic a nivell mundial, a més de ser el major import subscrit fins al moment en esta classe de finançament.

El préstec verd o green loan s’aplica a aquella operació que permet accedir a finançament o refinançament per a projectes sosteniblesment i socialment responsables. Així, l’import de 500 milions d’euros obtingut per Iberdrola s’emprarà en projectes relacionats amb eficiència energètica i renovables, fonamentalment.

Pionera / La categoria de verd és validada per l’agència independent Vigeo Eiris, que certifica la correcta aplicació dels recursos obtinguts d’acord amb els Green Bond Principles. Vigeo Eiris considera a més que els projectes a què es destinaran els recursos obtinguts estan alineats amb els següents Objectius de Desenrotllament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, que Iberdrola ha incorporat a la seua estratègia.

Amb la firma d’este préstec, Iberdrola torna a ser pionera en iniciatives de finançament sostenible.