El president d’Iberdrola, Ignacio Galán, ha participat en una reunió d’alt nivell patrocinada per la Secretaria General de l’ONU, en el marc de l’obertura de l’Assemblea General de les Nacions Unides a Nova York i de la Setmana del Clima que se celebra en la ciutat.

Galán ha destacat el paper clau del sector elèctric per a aconseguir una economia baixa en carboni, a pesar que només representa el 25% de les emissions mundials. Per al president de la companyia, l’electricitat proporciona una gran oportunitat per a aconseguir «una descarbonització ràpida i efectiva, portant a una electrificació de l’economia que podrà generar benestar i ocupació».

En el fòrum, titulat Finançant l’agenda 2030: desbloquejant la prosperitat, Galán va explicar que «la lluita contra el canvi climàtic és una responsabilitat compartida que ha d’involucrar a tots els sectors de l’economia». L’electricitat, per tant, oferix una gran oportunitat i obri un camí ràpid i eficient en costos per a reduir les emissions contaminants. Iberdrola hi ha invertit 100.000 milions de dòlars des de l’any 2000 i ha reduit les seues emissions específiques a Europa en un 75%. Com resultat d’esta estratègia, les emissions de la companyia són actualment un 70% inferiors a les dels seus competidors.

En el marc de l’agenda 2030 de l’ONU, Galán també recordà la importància de la crear aliances, com s’arreplega en l’Objectiu de Desenrotllament Sostenible (ODS) número 17.