La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l’IVACE, destinarà enguany un total de 1,6 milions d’euros per a promoure la implantació de les energies renovables i biocarburants entre les empreses i entitats del nostre territori.

Tal com publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) l’IVACE recolzarà amb subvencions a fons perdut de fins al 45% allò projectes d’empreses i entitats sense ànim de lucre que suposen la utilització dels recursos naturals. Per al Consell «és prioritari evolucionar cap a un nou model energètic en què les energies contaminants derivades del petroli es vegen desplaces per fonts d’energia neta».

El Programa d’Energies Renovables preveu recolzar iniciatives que contemplen l’aplicació de panells solars per a la calefacció i l’aigua calenta (energia solar tèrmica), així com per a la producció d’electricitat per a cobrir les necessitats d’enllumenat, bombament o reg i instal·lacions aïllades de la xarxa (energia solar fotovoltaica). També es podran presentar sol·licituds que suposen instal·lacions d’energia eòlica de xicoteta potència o sistemes mixtos eolicofotovoltaics, a més d’instal·lacions eòliques aïllades.

Este programa compta amb finançament del Fons Europeu de Desenrotllament Regional (FEDER).