El 26 de novembre es tancarà el termini d’inscripció per a participar en la nova activitat de ‘Castelló en Ruta’ que programa la Fundació Caixa Castelló. Es tracta de ‘De Pajareo por Els Estanys de Almenara’, que tindrà lloc diumenge que ve, dia 29, i que es presenta com una ruta perfecta per a disfrutar de la natura en família.

El nombre màxim de persones que podran participar és de 25 i hauran de portar esmorzar i aigua, així com roba còmoda i calçat esportiu, prismàtics i guia d’aus --si es disposa d’ella--. El punt de trobada, a les 10.00 hores, en l’entrada a Els Estanys (indicador a la dreta de la carretera CV-2310 en direcció a la platja de Casablanca).

La Marjal d’Almenara, en la Plana Baixa, és un mosaic de paisatges naturals entremesclat amb paisatges agrícoles tradicionals. Enclavades en ell, Els Estanys són tres llacunes d’aigua dolça provinent en gran part de l’aflorament (ullals) d’aqüífers de la Serra d’Espadà, i són de gran importància per mantindre una elevada biodiversitat, en especial d’ornitofauna.

A pesar de les pressions antròpiques, són una de les zones millor conservades de la comarca. Estan inclosos en el LIC Marjal d’Almenara de la Xarxa Natura 2000 i en el Catàleg de zones humides de la Comunitat Valenciana. És a més Microrreserva de flora i Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA).

Un escenari magnífic per a realitzar un passeig pels diferents hàbitats que ens oferix i aprendre a identificar aus, guiats per ornitòlegs de SEU BIRDLIFE. A més tindrem ocasió de conéixer el projecte de Custòdia del Territori que està duent a terme en l’Ullal l’associació Acció Ecologista-Agró.

propòsits

En esta activitat es podrà descobrir un enclavament importantíssim del nostre patrimoni natural, així com les aus d’ecosistemes aquàtics litorals, que es podran identificar a través del seu cant i silueta. En definitiva, tots aquells que participen en esta activitat aprendran algunes de les claus per a arribar a convertir-se en un bon ornitòleg. H