Més de 400 persones han visitat este estiu l’exposició Stopalfoc en ruta en diversos espais naturals de la Comunitat Valenciana. Organitzada per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural per a conscienciar a la societat de la importància de la prevenció dels incendis forestals, la present mostra s’ha desenvolupat en municipis amb un marcat caràcter forestal o agroforestal, on el risc d’incendi forestal és major.

En concret, s’ha pogut visitar en els centres de recepció de visitants dels parcs naturals de la Serra d’Espadà, a Castelló; a més dels de Chera-Sot, de Chera; i Hoces del Cabriel, i també a les dependències dels ajuntaments de Riba-roja de Túria, Nàquera, Algar de Palància, Chera i Gátova, i en. L’exposició itinerant continuarà els pròxims mesos en la resta de parcs naturals i en una altra desena de municipis.

PREVENCIÓ / Els visitants han valorat la seua oportunitat i les recomanacions sobre com previndre el risc d’incendi forestal, la riquesa del bosc mediterrani, i el paper de cada una de les persones usuaries de la muntanya, destacant la seua didàctica i disseny interactiu que permet la participació de les persones visitants, i, en especial, del públic infantil.

En este sentit, la directora general de Prevenció d’Incendis Forestals, Dèlia Álvarez, ha assenyalat que «és molt necessària una conscienciació directa a la població en relació amb els incendis forestals, i en especial dirigida als xiquets i les xiquetes, que són molt receptius a dinàmiques participatives que els ajuden a entendre la relació que les persones establim amb el nostre entorn, i les mitges que ens ajuden a evitar conductes de risc».

L’exposició consta de nou panells de 200x100 centímetres i altres elements expositius (photocall, maletí d’investigació de causes, maqueta agroforestal). És interactiva, amb diversos elements que proposen al visitant la seua participació. Ocupa un espai d’uns 80 metres quadrats i té flexibilitat per a adaptar-se a llocs més reduïts. A més, està assistida i dinamitzada per monitors especialitzats del programa de voluntariat forestal i dels parcs naturals, i compta amb la col·laboració d’agents mediambientals.