L’Oceanogràfic va obrir al públic el passat mes d’abril la mostra Meduses de l’Oceanogràfic i per ella ja ha passat més d’un milió de persones. En 16 tancs es van repartir els quasi mil exemplars que van arribar en el mes de desembre de l’any passat. Setze espècies d’individus més grans, més xicotets, més urticants o menys perillosos…, que procedien de totes parts. La curiositat despertada en tot el món, en xicotets i majors, ha fet que se sobrepasse el número d’un milió de visites.

NOUS MEMBRES / Mentrestant, el cicle de la vida ha seguit i d’una manera sorprenent i espectacular, atés que han nascut en les instal·lacions de l’Oceanogràfic més de 10.000 des que es troben a València i algunes d’elles, com la bella Ortiga del Pacífic (Chrysaora fuscescens) ha crescut enormement, de manera que els nou exemplars que es poden veure en l’edifici d’accés de l’Oceanogràfic , han passat de mesurar huit centímetres de diàmetre de campana i 10 centímetres de llarg al febrer de 2017, moment de la seua arribada, a 30 centímetres de diàmetre de campana i 1,20 metres de llarg.

Davant de l’èxit conservacionista i el gran interés del públic, l’Oceanogràfic ha incorporat onze exemplars d’Ortiga del Pacífic —que s’alimenta de zooplacton, gelatina, meduses vives i plàncton congelat— que prompte estaran a la vista del públic en un tanc de grans dimensions.