La Universitat Jaume I ha posat en marxa el Bosc de la Sostenibilitat-UJI amb una plantada incial d’arbres este mateix dilluns. Organitzada per l’Oficina de Cooperació al desenvolupament i Solidaritat de la universitat castellonenca, esta iniciativa va tindre lloc el passat 25 de setembre per coincidir amb el segon aniversari de l’aprovació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). En total, i inicialment, s’han plantat 17 lledoners (Celtis australis, espècie autòctona amb gran capacitat de fixació del CO2) en representació d’estes 17 ODS?.

A la passada Universitat de Tardor de la Cooperació Universitària Valenciana, duta a terme entre les cinc universitats públiques valencianes, amb el suport de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana, es va decidir adreçar el 100% de la matrícula a pal·liar l’empremta ecològica de la mateixa. Fruit d’esta decisió, i després de parlar amb diferents persones expertes, s’ha iniciat el projecte Bosc de la Sostenibilitat, dins la mateixa UJI, que naix amb vocació de perdurabilitat, com a espai permanent de sensibilització i obert a altres àrees de la Universitat Jaume I que en el futur també vulguen pal·liar l’empremta ecològica de les seues activitats.

A la plantada inicial, van assistir la vicerectora d’Internacionalització, Cooperació i Multilingüisme de l’UJI, Inmaculada Fortanet, i també personal i estudiants dels Màster de Cooperació al Desenvolupament, Màster de la Pau, del Voluntariat de Repoblació Forestal i de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat.